Besparen op de loodgieter

Er zijn verschillende klussen in huis waarbij je de hulp van een erkende loodgieter goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer, enzovoorts. Niet alleen heb je voor dergelijke klussen enige ervaring nodig, ook kunnen er bij deze klussen vervelende complicaties ontstaan. Zoals bijvoorbeeld een lekkage rond een niet goed aangesloten leidingen of een verstopte afvoer. Maar een loodgieter is niet altijd goedkoop. In dit artikel geeft de loodgieter in Haarlem een aantal tips om de kosten voor een loodgieter te verlagen.

Hoe vind je een geschikte en goedkope loodgieter?

Goedkoop is duurkoop zegt men vaak. Dit lijkt bij veel dingen te kloppen, maar hoe zit dat bij loodgieters? Het is niet per definitie zo dat een dure loodgieter beter werk aflevert dan een goedkopere vakman. Het beste is om te kijken naar de ervaringen die consumenten met bepaalde loodgieters hebben om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit die ze leveren. Er zijn tegenwoordig verschillende websites waarop je loodgieters bij je in de buurt met elkaar kunt vergelijken (Google eens ‘loodgieters vergelijken). Op deze websites kunnen consumenten een recensie over een loodgieter achterlaten, als de loodgieter werkzaamheden in hun woning heeft uitgevoerd. Het is sterk aan te raden om vooral te kijken naar loodgieters met minimaal tien recensies. Zo is het betrouwbaarheidsgehalte hoger dan bij bedrijven of vakmannen zonder of met weinig waarderingen. Op basis van de recensies kun je een goedkopere loodgieter vinden.

Naast de recensies van andere consumenten kun je ook bij vrienden en familie informeren naar hun ervaringen met vakmannen. Welke loodgieter was duur en welke bood zijn diensten voor een lagere prijs aan?

Kun je loodgieterswerkzaamheden zelf uitvoeren?

Naast de mogelijkheid om een vakman in te schakelen voor het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden, kun je deze klussen vaak ook gedeeltelijk zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen door je tuin. Daarover zijn op internet verschillende instructievideo’s te vinden. Bij het leggen van leidingen is het belangrijk om eerst de hoofdkraan af te sluiten, om te voorkomen dat je te maken krijgt met waterschade in huis. Daarbij dien je over speciaal gereedschap te beschikken, om de uiteinden van de leidingen goed op elkaar aan te laten sluiten. Vaak kun je gereedschap gemakkelijk lenen via websites zoals Peerby of via speciale ruilhoeken op Facebook.
Ook het controleren van je woning op lekkages kun je vaak zelf doen. Loop je woning na op schimmelplekken op muren of plafond, kijk naar rotte plekken in het houtwerk van je dak. Mocht je last blijken te hebben van schimmel- of rottende plekken, dan kun je proberen het waterspoor naar deze plekken te volgen om de bron van een lekkage te achterhalen.

Besparen is investeren

Door zelf klusjes op te pakken, hoeft je de hulp van een loodgieter minder vaak in te schakelen. Hiermee kun je geld besparen. Dat geld kun je weer gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel of een betere isolatie van je woning. Daarbij kunnen kleine do it yourself (DIY) projecten ook hartstikke leuk zijn om op te pakken.

Voor de ingewikkeldere loodgietersklussen in woning kun je nog altijd de hulp van een goedkope, maar goede loodgieter in de buurt inschakelen. Ingewikkeldere klussen zijn bijvoorbeeld het vervangen van je sanitair, het installeren van een nieuwe cv-ketel en het doorspuiten van de afvoer om verstoppingen tegen te gaan.

Heb jij ervaring in het zelf oppakken van loodgietersklussen in huis? Deel je tips hieronder!

-Deze blogpost is een samenwerking met loodgieteraanhuis.nu-

***
Afbeelding: longislandemergencyplumber.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Verstopping van de afvoer kun je vaak zelf verhelpen. Wanneer de afvoer chronisch verstopt raakt, is het wellicht verstandig om preventief te werk te gaan. Wanneer je één keer per week de afvoer doorspoelt met soda en heet water, voorkom je heel veel ellende van verstopping.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.