Duurzame kerstcadeau tips

Het feestseizoen is er weer. Of je nu Kerst, Chanoeka of oud en nieuw viert; het is altijd leuk om cadeaus te geven en te ontvangen! Toch blijft het vaak een uitdaging om met originele cadeaus te komen. Hieronder mijn persoonlijke top 5 van (betaalbare en) duurzame kerstcadeau tips.

5. Nationale Groene KadoBon

Je kent het vast, we hebben allemaal een moeilijk familielid of vriendin die verwacht dat je precies weet wat hij of zij wilt, terwijl hij of zij zelf geen flauw idee hebben wát ze willen. Nummer 5 is een goede optie voor iedereen die de gok niet durft te wagen, maar toch een leuk en vooral handig cadeau wil geven: deNationale Groene Kadobon.

Met de Nationale Groene Kadobon kun je kiezen uit gezonde en duurzame producten van goede kwaliteit op het gebied van bijvoorbeeld wonen, slapen, huishouden, voeding, verzorging en babyproducten. Alle webwinkels die aangesloten zijn bij de Nationale Groene Kadobon worden zorgvuldig geselecteerd, zijn begaan met mens, dier en milieu en bieden enkel ecologische, biologische en fair trade verantwoorde producten.

All I want for Christmas is…. duurzame cadeaus!

Je kunt voor een tientje al een Nationale Groene Kadobon cadeau doen! Een leuk duurzaam cadeau dus, ook voor de last-minute shoppers onder ons. Lees meer over de Nationale Groene Kadobon in deze blog.

4. Herbruikbare waterfles

Simpel, maar effectief. Geloof het of niet, er zijn nog genoeg mensen in je vriendenkring die de magie van herbruikbare waterflessen nog niet hebben ontdekt. Dit is een mooie kans om ze de wereld van super handige, herbruikbare waterflessen te introduceren! Voor minder dan een tientje kun je al aan een goede waterfles komen. En voordat je verdrink in de wereld van herbruikbare waterflessen; zie hier onze top 10 herbruikbare waterflessen die we al eerder voor je op een rijtje hebben gezet. Piece of bottle, oeps cake, dus 😉

3. Kokerel kado

De liefde van een man én vrouw gaat door de maag! Dat bewijst deze cadeau tip op nummer 3. In plaats van de zoveelste sjaal of stropdas, kun je ervoor kiezen om je dierbare te verassen met een heerlijk gerecht! Hoe persoonlijker wil je het cadeau nog hebben? En wie weet heb je de aftrap gegeven voor een nieuwe traditie voor oud en nieuw… Neem een kijkje in de duurzame en gezonde recepten rubriek voor de lekkerste recepten, zoals deze hemelse chocolade dadels gevuld met walnoten. Yep, het smaakt net zo lekker als het klinkt 😉

2. DIY-cadeau

Ben jij die handige Do It Yourself’er die niet schuwt voor wat knip, plak en designwerk? Dan kun je je hart ophalen bij de DIY-projecten van onder meer onze blogger Milou. Wat vind je bijvoorbeeld van een mooi, zelfgemaakt cadeau als dit decoratieve lijstje? Of deze unieke, zelfgemaakte lamp van oud glas? Kortom, genoeg inspiratie voor handen. En zoals onze blogger Güler het mooi samenvat: ‘Waarom kopen als je het kunt maken?’. Dus dat.

1. Uitwisbaar notitieboek

Wil je iemand verrassen met dé leukste must-have van tegenwoordig? Dan is een uitwisbaar notitieboekje waar je naar op zoek bent. Asoki is een handig en duurzaam cadeau voor jong en oud. Deze whiteboard notitieblok in vele formaten heeft uitklikbare pagina’s die ook nog eens uitwisbaar en herschrijfbaar zijn. Je kunt dus oneindig veel schrijven, schetsen, wissen, schrijven, schetsen, … You get the point 😉 Asoki is te krijgen in DK Shop.

Ook MOYU van steenpapier is er één om graag te krijgen voor de feestdagen. Shop een MOYU met 10% korting via Duurzaamheidskompas!

KADOTIP: Check de DK Deal van Fairbeads voor eerlijke, handgemaakte sieraden en accessoires!


Heb jij ook duurzame kerstcadeau tips? Laat een bericht achter in de comments hieronder.

***
Afbeeldingen: Lore Schodts on Unsplash (uitgelicht), Duurzaamheidskompas.nl, Moyu

Deze blogpost bevat een affiliate link. Als je een aankoop doet via deze link ontvangen wij een klein percentage van de opbrengst. Dank daarvoor!

Author: Kubra Zehra

Wereldburger (3 continenten in 6 jaar) | omgevingspsycholoog | (chill)loper & wannabe bergbeklimmer | schrijven is zilver, zingen is goud | Oprichter internationale omgevingspyschologie platform ePSIch (EΨch)

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.