Pimp je parasol

De zomer dient zich al aan. Met lekkere temperaturen, zitten wij straks graag buiten met het gezin. Maar soms wil je toch wel even in de schaduw bijkomen. En met kleine kinderen is een parasol in de zomer zeker geen overbodige luxe. Ben je een beetje uitgekeken op de oude die je hebt liggen, maar werkt deze nog prima? Dan is dit een DIY om je verweerde parasol een vrolijke of exotische look te geven voor de komende jaren.

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Wat heb je nodig?

Versieringen, zoals ledlampjes, kunstbloemen, lampionnen, etc.
Nijptang
Schaar
IJzerdraad
Trap

DIY- parasol - duurzaamheidskompas

Belangrijk is dat je parasol makkelijk in gebruik blijft. Let dus op hoe de parasol opent en bedenk op welke plaatsen niet versierd kan worden. Sorteer vervolgens de bloemen, lampjes of slingers en maak ze gebruiksklaar. Ik heb de bloemen met de nijptang van elkaar losgemaakt en vervolgens gebundeld met behulp van ijzerdraad.

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Uiteindelijk krijg je een lange slinger die je kunt draperen. Je bevestigd de slinger vast aan de parasol met ijzerdraad. Daarna weef je als het ware de slinger door de parasol door. Kijk ondertussen of de parasol nog dicht gaat.

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Als laatste plaats je de lampjes en verstop je de batterij en de kabel tussen de blaadjes. Eindstand: een exotische parasol die je een vakantiegevoel geeft dicht bij huis!

DIY parasol duurzaamheidskompas

Heb jij ook zomerse DIY tips? Deel ze hieronder met ons!

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

1 Comment

  1. gdoymaz@gmail.com'

    Wat een creativiteit. Knap werk!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *