Vergeten recept: Knolselderij-Wortel salade

Het (her)ontdekken van groenten en fruit die ik niet standaard op mijn boodschappenlijstje heb staan is wel voor mij weggelegd.  Soms moet ik over een drempel heen, vooral als de kleur, geur of vorm me niet aanstaat. Zo was dit ook het geval bij knolselderij.

Bij ons valt de appel niet ver van de boom. Mijn moeder is gewaagder met experimenteren en zij is degene geweest die met knolselderij is gaan kokkerellen. Inmiddels ben ik een ware knolselderij fanaat!

Knolselderij: vergeten groente

Na wat gegoogel zag ik dat de knolselderij op de lijst van ‘vergeten groenten’ staat. Reden genoeg om mijn favoriete recept voor knolselderij-wortel salade met jullie te delen! Een snel en gemakkelijk te bereiden recept, zonder te veel poespas en met een frisse smaak. En natuurlijk perfect voor bij een duurzame BBQ in de zomer!

knolselderij-salade-wortel-duurzaamheidskompas-2

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten (met foodprocessor) 30/45 minuten julienne

Ingrediënten:

1 Knolselderij

1 (Winter)peen

350 gr Turkse yoghurt/hangop yoghurt

1 Teentje knoflook

Sap van een halve citroen

Scheutje olijfolie

Zout naar wens

Peper naar wens

Bereiding

Schil de knolselderij grondig. Eenmaal ontdaan van de schil is het belangrijk dat je de knolselderij wast om ervoor te zorgen dat al het zand weg is. Schil met een dunschiller de winterpeen.

Belangrijkste element voor deze salade is de foodprocessor. Stel deze zodanig in dat je als eindresultaat dunne sliertjes krijgt. Heb je geen foodprocessor in huis? Geen nood. Je kunt de groenten ook julienne snijden voor een vergelijkbaar resultaat.

Meng in een kom de Turkse yoghurt, citroensap, olijfolie, geperste knoflook en zout door elkaar.

Lees tip:  Vegetarische 'Kısır'

Giet dit mengsel over de knolselderij en winterpeen en schep  het geheel goed door elkaar. En voila! Een heerlijke frisse, vooral gezonde salade die je op elk moment van de dag kunt eten.

Tip: Combineer deze salade ook eens met (opgewarmde) Turkse pide of serveer op een halve avocado. Smaakexplosie gegarandeerd 😀

Valt dit recept ook bij jou in de smaak? Laat het me hieronder weten! En kijk ook eens bij de rest van de recepten voor meer (duurzame) inspiratie in de keuken.

***
Reageer hieronder als jij ook een ‘vergeten’ salade recept kent of om het resultaat met ons te delen. Vragen over deze of andere recepten kun je uiteraard ook stellen aan onze food blogger Kerime!

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.