Greenbook bullet journal: let’s get organized

Zo, een tijdje verder, een kind rijker, al een tijdje zonder vaste baan en volop ideeën om met mijn eigen bedrijf weer verder te gaan. Een hele omslag; van leidinggevende tot fulltime moeder. Van belangrijke mails naar het draaiende houden van het huishouden en zeker niet te vergeten een kleine telg in huis. Daar waar de laptop, telefoon en mijn lijstjes mij uit de brand hielpen, ervaar ik het als lastig om mijn nieuwe leven op de “oude” manier te organiseren.

Je leven organiseren op een leuke, creatieve manier!

Zo struinend op Facebook (wanneer de kleine slaapt en ik even “me-time” heb) is mijn oog gevallen op de nieuwe trend “the bullet journal“. Wat een bullet journal is? Een gave manier om je things to do, ideeën, afspraken op een creatieve wijze, met je eigen touch bij te houden. Op YouTube zijn hier talloze filmpjes over te vinden.

Ik bedacht me dat dit voor mij wel eens dé manier zou kunnen zijn om mijn zaken te organiseren. Het nadeel is wel dat de voorbeelden op het net best veel tijd in beslag nemen. Mensen kiezen ervoor om eerst met potlood een concept van hun bullet journal te maken en daarna over te trekken met pen of stift. Voor mij iets te veel gedoe.

Een goed begin, is het halve werk

Om veel werk te voorkomen heb ik ervoor gekozen om te werken met een Greenbook. Lekker handig, kun je meteen mee aan de slag en mocht de opstelling of de tekst voor mijn gevoel niet goed zijn, dan kan ik het uitwissen 🙂 En waar ik ook niet veel toegevoegde waarde in zie, is het overnemen van een agenda; daar heb ik namelijk mijn smartphone voor (hier doe ik tegenwoordig alles mee!).

Mijn stappenplan voor een bullet journal

  1. Een Greenbook aanschaffen
    Uiteraard heb ik gebruikgemaakt van de DK Deal-actie! Je hebt nog heel even de tijd om op deze pagina vrijblijvend een kortingscode aan te vragen die 25% korting geeft op een GreenBook + accessoires naar keuze.
  2. Materiaal bij elkaar verzamelen
    Je kunt het zo creatief invullen als je wilt. Zelf heb ik gekozen voor gekleurde stiften, zelfklevende washi vellen, enveloppen, plakband en natuurlijk de basis: mijn Greenbook. De washi vellen ga ik gebruiken om bladzijden te markeren (tabblad-functie). Het fijne van de Greenbook is dat je vellen eruit kun halen als je bezig bent en er weer in kunt ‘klikken’.
  3. Er voor gaan zitten!
    Een moment pakken voor jezelf en ervoor gaan zitten om na te denken wat je wilt en wat je nodig hebt.

    Hoe bouw je een bullet journal op?

  • Ik heb ervoor gekozen om te starten met mijn doelen. Als ik weet wat ik wil is de vervolgstap na te denken over wat je nodig hebt om dit het bereiken eenvoudiger.  Doel nummer één is mijn eigen bedrijf verder uitbouwen. Op nummer twee staat het vinden van een vaste baan en nummer drie is het kopen van een groter huis.
  • Na enige wikken en wegen heb ik er toch voor gekozen om de voorgedrukte weekplanning die ik van Greenbook heb te gebruiken. Ik noteer in principe alles in de agenda van mijn telefoon, maar wat ik vaak mis is dat ik aan het begin van de week in een oogopslag kan zien wat ik op de planning heb staan. Met de weekplanner kan dit goed, merk ik. In de weekplanning noteer ik mijn afspraken en blok ik tijd voor de zaken die ik graag zou willen doen. Met de Greenbook kan ik elke week de agenda wissen en een nieuwe week invullen.
  • Een to-do lijst is handig en onmisbaar om prioriteiten te stellen en vergelijkingen te maken.

  • Een van de bladzijde heb ik gereserveerd om mijn sollicitaties bij te houden. Een mooi overzicht van wanneer ik waar heb gesolliciteerd. Dan weet ik ook meteen wanneer ik een telefoontje moet plegen als ik niets hoor.
  • Voor mijn catering en kookworkshopbedrijf Enfez heb ik een speciaal plekje in mijn bullet journal. Ik heb ervoor gekozen om een mindmap te maken. Waar staat Enfez voor en hoe uit zich dat in de dienstverlening/het aanbod. Wie zijn mijn klanten?
  • Ook heb ik een aparte gedeelte gemaakt voor recepten. Deze stonden voorheen op losse blaadjes of waren uitgeschreven in Word op mijn pc, wat niet echt overzichtelijk is. Nu heb ik één plek waar ik alle recepten kort en krachtig in kwijt kan.
  • En als laatste tabblad heb ik gekozen voor het uitschrijven van mijn kookworkshops. Dit is namelijk een activiteit wat ik na mijn zomervakantie weer op ga pakken.
  • Tot slot heb ik twee enveloppen in de Greenbook geplakt. Een envelop voor de bonnen voor de boekhouder en één om bijvoorbeeld toegangskaartjes, visitekaarten of andere papieren in te bewaren.

Wat vind ik van mijn bullet journal?

Ik heb uiteindelijk vier dagen gewerkt aan mijn persoonlijke bullet journal. Ik werk er nu een kleine week mee. Voor nu erg tevreden. Ik merk dat ik het ook erg fijn vind om even de tijd te nemen om na te denken wat ik wil, mijn zaken te organiseren en meer overzicht te krijgen. Mijn bullet journal is misschien niet de meest creatieve journal qua vormgeving maar wel reuze handig!

Wil je zelf ook starten met een bullet journal en heb je tips en trucs nodig? Stel je vraag hieronder!

-Deze DIY Greenbook Bullet Journal is mogelijk gemaakt door aGreenStory

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.