Zuperzozial servies: hip en bewust

Het is alarmeren hoeveel plastic dagelijks onze keuken insluipt. Naast nodeloze verpakkingen om groenten, fruit en brood, zijn er tal van keukenhulpjes, borden, bestek, vershouddozen die van twijfelachtige origine zijn.

Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven. Naast het gegeven dat glas en keramiek goede vervangers zijn binnen de keuken, ben ik ook gestuit op een nieuw merk als het gaat om duurzaam serviesgoed: Zuperzozial.

Zuperzozial_duurzaamheidskompas1
Zoals de naam ook doet vermoeden, is dit sociaal en vooral duurzaam merk erin geslaagd om veilige designproducten te ontwikkelen voor dagelijks gebruik. De hippe borden van Zuperzozial zijn er in verschillende kleuren en maten, ook gemakkelijk in gebruik.

Zuperzozial is zo vriendelijk geweest om ons een ‘uitprobeer-bordje’ te sturen van de Raw Earth collectie. Raw Earth heeft een iets wat ruwe structuur en is grotendeels vervaardigd uit natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe en maïs. Echter zit er ook zo’n 20% melamine in voor de hardheid. Omdat de veiligheid van melamine in sommige onderzoeken ter discussie staat, heb ik contact opgenomen met het bedrijf. Zuperzozial geeft aan dat de producten volkomen veilig in gebruik zijn. Lees hier meer over in dit PDF bestand.

Ik heb deze vrolijke, groene bord (€ 5,95) de afgelopen weken voor jullie getest.

Zuperzozial2_duurzaamheidskompas
Ik ben bijzonder enthousiast door het feit dat dit bord ‘gewoon’  in de vaatwasser kan. Eerder heb ik andere varianten van milieuvriendelijk servies geprobeerd die alleen met de hand gereinigd kunnen worden.

Wat ik ook fijn vind aan dit product, is de gebruikersvriendelijkheid. Mijn zoontje van 2 is niet bepaald zachtzinnig voor borden en bestek. Geregeld valt er dus ook serviesgoed ‘per ongeluk’  op de grond. Met een Zuperzozial bordje hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. De sterkte is te vergelijken met een melamine bord.
Zuperzozial heeft ook een vrolijke kindercollectie ontbijtservies, compleet met bekertje.

Lees tip:  Melamine keukengerei: veilig of giftig?

Ik ben in ieder geval enthousiast. Serviesgoed van Zuperzozial zet ik mooi op mijn kadolijst 🙂

Ben je benieuwd naar andere producten van Zuperzozial en de prijzen? Check hier onder meer de webwinkels die dit merk verkopen.

Zuperzozial3_duurzaamheidskompas

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Voorstander van wereldvrede | Eerlijke verdeling van welvaart | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

3 Comments

 1. Hoi Nur,

  Ik heb afgelopen week een broodtrommel van Zuperzozial gekocht en wat extra achtergrondinfo hierover gevraagd, waarin staat dat de producten met melamine-hars zijn gemaakt. De bamboe en maïs zijn leuk en duurzaam, maar alsnog een melamine-hars is helaas toch niet zo fijn!

  Post a Reply
 2. Dag Ezra,

  Goed van je om verder onderzoek te doen. Ten tijde van het schrijven van de blog, was deze informatie ons niet bekend. Ik ga je vraag bij Zuperzozial neerleggen voor een reactie. Nogmaals dank en stay tuned!

  Groeten,
  Nur

  Post a Reply
 3. Dag Ezra,

  Ik heb inmiddels de blog aangevuld met de nieuwe informatie. Hieronder nog de reactie van Zuperzozial:
  “Hallo Nurgul,

  Dank voor je email.
  Onze Raw Earth collectie bestaat uit producten die tot wel 80% uit plantenvezels bestaan. We hebben wel een bindmiddel nodig om deze vezels bij elkaar te houden en het vaatwasbestendig te maken. Daar gebruiken wij melamine-hars voor. De producten worden overigens regelmatig door ons getest door TUV-Rheinland op voedselveiligheid. Wellicht kan je jouw klant verwijzen naar onze FAQ http://www.zuperzozial.com/about/raw-earth-collection.”

  Nogmaals dank voor je reactie!

  Met groene groet,
  Nur

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *