Zuperzozial servies: hip en bewust

Het is alarmeren hoeveel plastic en melamine dagelijks onze keuken insluipen. Naast nodeloze plastic verpakkingen om groenten, fruit en brood, zijn er tal van keukenhulpjes, borden, bestek, vershouddozen enzovoort die van twijfelachtige origine zijn.

Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven. Naast het gegeven dat glas en keramiek goede vervangers zijn binnen de keuken, ben ik ook gestuit op een nieuw merk als het gaat om duurzaam serviesgoed: Zuperzozial.

Zuperzozial_duurzaamheidskompas1
Zoals de naam ook doet vermoeden, is dit sociaal en vooral duurzaam merk erin geslaagd om veilige designproducten te ontwikkelen voor dagelijks gebruik. De hippe borden van Zuperzozial zijn er in verschillende kleuren en maten, ook gemakkelijk in gebruik.

Zuperzozial is zo vriendelijk geweest om ons een ‘uitprobeer-bordje’ te sturen van de Raw Earth collectie. Raw Earth heeft een iets wat ruwe structuur en is vervaardigd uit volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe en maïs. Ik heb deze vrolijke, groene bord (€ 5,95) de afgelopen weken voor jullie getest.

Zuperzozial2_duurzaamheidskompas
Ik ben bijzonder enthousiast door het feit dat dit bord ‘gewoon’  in de vaatwasser kan. Eerder heb ik andere varianten van milieuvriendelijk servies geprobeerd die alleen met de hand gereinigd kunnen worden.

Wat ik ook fijn vind aan dit product, is de gebruikersvriendelijkheid. Mijn zoontje van 2 is niet bepaald zachtzinnig voor borden en bestek. Geregeld valt er dus ook serviesgoed ‘per ongeluk’  op de grond. Met een Zuperzozial bordje hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. De sterkte is te vergelijken met een melamine bord.
Zuperzozial heeft ook een vrolijke kindercollectie ontbijtservies, compleet met bekertje.

Lees tip:  Melamine keukengerei: veilig of giftig?

Ik ben in ieder geval enthousiast. Serviesgoed van Zuperzozial zet ik mooi op mijn kadolijst 🙂

Ben je benieuwd naar andere producten van Zuperzozial en de prijzen? Check hier onder meer de webwinkels die dit merk verkopen.

Zuperzozial3_duurzaamheidskompas

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Voorstander van wereldvrede | Eerlijke verdeling van welvaart | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *