Over Rawfoodisme met Diana Store

Onze blogger Sophia heeft al eerder in haar blog aandacht besteed aan het fenomeen Rawfoodisme.

Op 16 maart aanstaande geeft Amerikaanse expert dr. Brian Clement* het seminar “Keer terug naar de blauwdruk van je lichaam met Raw Food”. Clement is op uitnodiging van Raw Superfoods. Een mooi moment voor Duurzaamheidskompas.nl om wederom te duiken in de wereld van raw food.

Een interview met de – van origine Britse – oprichter en raw food expert Diana Store van Raw Superfoods werpt meer licht op wat mensen beweegt om een raw food dieet te volgen.

Experimenteren met raw food

Het lijkt mij bijzonder inspannend om ‘alles’ boven lichaamstemperatuur af te zweren. Begrijpelijk, vindt Store. Volgens haar zijn het echter maar een beperkte groep mensen die het raw food dieet zeer streng volgen. Die doen dat dan om specifieke redenen, zoals het genezen van een ziekte, een kortstondige detox of om spirituele redenen. De meeste mensen zijn vooral geïnteresseerd in een gezonde levensstijl en implementeren stukjes rawfoodisme in hun dagelijks leven. Het gaat er volgens Diana Store er juist om dat je experimenteert met raw food recepten die je aanspreken.

dianaanddaisies

Nu er uitgebreide informatie en boeken te verkrijgen zijn over het onderwerp, kunnen mensen zelf invulling geven aan rawfoodisme. Store is van mening dat de toenemende interesse in superfoods hand in hand gaat met raw foods. Mensen zijn volgens haar vooral nieuwsgierig om nieuwe voedingsmogelijkheden en verrassende smaken te ontdekken die ook nog eens gezond zijn.

Meer interesse in biologisch

Wanneer een ingrediënt rauw is, is het volgens het rawfood concept een waarborg van kwaliteit. Immers de meeste voedingsstoffen zijn intact. Gezien de toenemende interesse in kwalitatieve, biologische voedsel, is het volgens Store vanzelfsprekend dat nieuwe (en vaak ook van oudsher bekende) ingrediënten herontdekt worden en aan populariteit winnen.

avocados_beautifulonraw.com

Raw food: hoe pak je het aan?

Lees tip:  Begin de ochtend gezond met citroenwater

Het is nogal wat om alle do’s en don’t van rawfoodisme meteen onder de knie te krijgen. Maar zoals de initiatiefneemster van Raw Superfoods aangeeft, kun je zelf bepalen hoe en waar je mee wilt experimenteren. Maar toch is het handig als beginner om tips en truuks te krijgen van een expert. Hieronder drie raw food tips van Diana Store:

  • Maak groente sappen of smoothies.
    Dit is een gemakkelijke manier om de voedingsstoffen van verse, rauwe voedsel binnen te krijgen. Indien je groente sap zonder pulp wilt persen, kun je dit met een slow juicer doen. Een blender daarentegen is prima om smoothies mee te maken. Een groente sap of smoothie kan een maaltijd of snack vervangen, waardoor je geleidelijk aan gezondere eetgewoonten zult ontwikkelen.
  • Gerechten op de ‘rauwe’ manier bereiden.
    Leer het bereiden van heerlijke gerechten door het gebruik van bekende ingrediënten op een nieuwe manier. Voorbeeld: pasta gerecht van courgette slierten, kaas van noten en romige nagerechten van kokosnoot melk of avocado. Je kunt zelfs een rauwe variant maken op lasagne, chocolade cake, brood en koekjes met een dedyrator (soort oven ter verwarming tot 38 graden, red.).
  • Nuttig (vaker) superfoods
    Door het regelmatig nuttigen van superfoods, zoals tarwegras of spirulina, houd je je vitaminen en mineralen op natuurlijke wijze op pijl. (Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Laat je voor gebruik adviseren door een deskundige! red.)

superfood-by-Satoru-Kikuchi

Vitamines en mineralen

Voor sommige mensen is het nogal een drempel om over te stappen op een volledig plantaardig dieet. Store vertelt dat het relatief eenvoudig is om zonder dierlijke producten te leven, maar geeft aan dat je voorzichtig dient te zijn. Ongeacht het type dieet dat je volgt, wordt er geadviseerd om het vitamine B12 supplement structureel in te nemen. Regelmatig je vitaminewaarden laten checken is geen overbodige luxe. Houd daarbij ook de vitamines D, K en A in de gaten. Kies liever voor natuurlijke supplementen in tegenstelling tot synthetische varianten.

Lees tip:  De duurzame levensloop van trapliften

Welke tip geeft Diana Store mee aan de lezers van Duurzaamheidskompas.nl?

“Have fun trying new things, don’t bother with dogma, listen to your body, and see where the journey takes you.”

Namens het Duurzaamheidskompas.nl team, dank ik Diana Store nogmaals hartelijk voor haar tijd.

Win twee vrijkaarten voor het seminar

We mogen één van onze lezers blij maken met twee vrijkaarten voor het seminar, waar je ook nog eens kans maakt om een slow juicer te winnen! Zo kun je de vrijkaarten winnen:

Like en share ons op Facebook
en/of
Volg en RT ons op Twitter

Ben je al een trouwe volger? Reageer met #winraw via FB of Twitter waarom jij zo graag wilt winnen!

Winactie eindigt op 1 maart 2014.

Meer informatie

De seminar van Raw Superfoods is op 16 maart 2014 in Maarssen. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Als vroeg boeker krijg je 10 euro korting op de boeken van dr. Brian Clement.
Meer informatie? Klik hier.

***

BrianClement

Brian Clement is directeur van het Hippocrates Health Institute (VS) en heeft ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van gezondheidsbehandelingen als: de Living food dieet, Tarwegras Therapie, Dark microscopie, en de essentie van de geest en lichaam therapieën. Hij is tevens auteur van de bestseller “Living Foods voor optimale gezondheid”.

***

Afbeeldingen: Raw Superfoods, Intheknowmom.net, Beautifulonfaw.com, Food.thefuntimesguide.com

Vind je deze blogpost nuttig? Deel hem met je vrienden via Social Media.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.