Winterse foodblog in de maak
Kerst en Nieuwjaar zijn in aantocht… en dat is te merken! Iedereen is druk in de weer; kerstbomen worden opgetuigd, lichtjes versieren de winkelstaten, overal zijn er volop luxe lekkernijen uitgestald in de schappen en ga zo maar door.
Al doe ik zelf niet aan Kerst, de wintermaanden blijven iets magisch hebben. Het is de tijd van het jaar (vaak door het koude weer) om thuis met je familie en vrienden te genieten van allerlei winterse lekkernijen.
En als ik denk aan winter in Turkije, dan denk ik aan gepofte kastanjes, maïskolven op houtskool, sahlep (warm en kruidige melkdrank) en ander lekkers.
Ofwel.. De komende tijd staan er winterse versnaperingen uit de Turkse keuken op het menu. Ook uitstekend bij een kerst- of nieuwjaarsdinner!
Wat zijn jouw favoriete recepten voor een gezellig, knus diner? Deel het hieronder met ons!
***
Afbeeldingen: usi.web.tr, eksitarif.com (uitgelicht)