Winterse foodblog in de maak

Kerst en Nieuwjaar zijn in aantocht… en dat is te merken! Iedereen is druk in de weer; kerstbomen worden opgetuigd, lichtjes versieren de winkelstaten, overal zijn er volop luxe lekkernijen uitgestald in de schappen en ga zo maar door.

Al doe ik zelf niet aan Kerst, de wintermaanden blijven iets magisch hebben. Het is de tijd van het jaar (vaak door het koude weer) om thuis met je familie en vrienden te genieten van allerlei winterse lekkernijen.

Salep-usi.web.tr-duurzaamheidskompas

En als ik denk aan winter in Turkije, dan denk ik aan gepofte kastanjes, maïskolven op houtskool, sahlep (warm en kruidige melkdrank) en ander lekkers.

gepofte kastanje duurzaamheidskompas.nlbron eksitarif.com-1

Ofwel.. De komende tijd staan er winterse versnaperingen uit de Turkse keuken op het menu. Ook uitstekend bij een kerst- of nieuwjaarsdinner!

Wat zijn jouw favoriete recepten voor een gezellig, knus diner? Deel het hieronder met ons!

***
Afbeeldingen: usi.web.tr, eksitarif.com (uitgelicht)

Lees tip:  Terugblik VeganChallenge 2014

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.