Review: Shincha Giftbox van Kayori

Toen ik laatst op zoek was naar een leuk en duurzaam cadeau, stuitte ik per toeval op het merk Kayori. Mijn vriendin was uiteindelijk erg blij met de lekker geurende, duurzame verzorgingsproducten met bijbehorende hammamdoek. Ik was Kayori vergeten, totdat ik zelf een cadeaupakket kreeg van het bedrijf om te testen.

Lees in deze review wat ik vind van de Shincha giftbox van Kayori.

Unboxing Shincha The Body Musthaves van Kayori

The Body Musthaves Shincha’ leest de tekst op een compact, kraft kartonnen doosje met vrolijke strik. Ook een lief, persoonlijk kaartje ontbreekt niet. Ik voel me jarig! Het is tijd om uit te pakken!

Met hoge verwachting open ik het kartonnen doosje. Deze bevat twee glazen flessen van 250ml met pompje. De ene is gevuld met hair & body wash en de andere met bodylotion.

Wat me direct opvalt is de luxe uitstraling en de gouden details van de productenverpakkingen. ‘Duurzaam hoeft niet saai te zijn’ is de eerste gedachte die in me opkomt. De flessen zijn van bruin glas vervaardigd en hebben een zwart label met informatie erop. De gouden details komen terug in de belettering op de labels.

Ik schroef de dop voorzichtig los: de geur ‘Green Tea’ komt me tegemoet. Als ik het in woorden mag omschrijven: fris en zoet, alsof je in een tropische tuin geniet van de geuren van bloemen en vruchten om je heen. Niet meteen de associatie die ik met groene thee heb, maar de tonen hinten zeker naar verre landen in Azië. Volgens Kayori komen deze geurtonen naar voren in de Shincha-lijn die ik test:

Top noten:thee & bergamot
Hart noten: jasmijn, orchidee, freesia & roos
Basis noten:muskus & patchouli

Ingrediënten in Shincha giftbox

De verpakking en geur van The Body Musthaves Shincha van Kayori zijn zinnenprikkelend. Op het label aan de voorzijde staat 100% organic origin en boven de ingrediëntenlijst lees ik PETA approved (dus, diervriendelijk).

Lees tip:  Multifunctionele ecofashion

Natuurlijk wil ik het fijne ervan weten. Ik pak mijn Beat the Microbeads app erbij en scan de ingrediëntenlijst. De Shincha hair & body wash slaagt met vlag en wimpel. De app geeft aan dat dit verzorgingsproduct vrij is van microplastics. Ze zijn blij dit merk op te kunnen nemen in hun database. Ik verwacht dezelfde uitkomst voor de bodylotion, maar deze slaagt onder voorbehoud. De app detecteert het ingrediënt ceteareth-20 en geeft een disclaimer dat hier nog te weinig informatie over beschikbaar is om het product volledig op groen te zetten.

Wat is Ceteareth-20?

Een research via duurzame zoekmachine Ecosia vertelt me dat ceteareth (ook wel bekend als Cetearylalcohol of Polyethyleenglycolether) werkt als een vegan bindmiddel tussen vloeistoffen als water en olie die normaliter niet met elkaar vermengd kunnen worden. Daarnaast heeft dit stofje reinigende eigenschappen en is voor zover bekend veilig in gebruik. Op deze database lees je meer over de eigenschappen. Wettelijke regels rondom veilige cosmetica (ingrediënten) zijn overigens vastgelegd binnen de Europese Unie.

Ik vind het geruststellend dat ik verder geen toevoegingen tegenkom die de app alarmerend vindt. Ik noteer voor mezelf dat ik me in een andere blog verder wil verdiepen in het fijne van de verschillende ingrediënten in cosmetica- en verzorgingsproducten, en microplastics.

Een sieraad in de badkamer

Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik esthetiek belangrijk vind. Het oog wil ook wat, toch?

Merken als Kayori investeren niet alleen in de uitstraling van hun producten, maar ook in een betere toekomst. Een mooi voorbeeld dat luxe en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Kortom, als je een volgende keer op zoek bent naar een sieraad voor in je badkamer én duurzaam bezig wilt zijn, kies dan voor een merk als Kayori dat verschil wil maken. Hoe het merk dat verschil maakt door bijvoorbeeld verschillende goede doelen te ondersteunen, lees je hier.

Lees tip:  Een boeketje duurzame bloemen, graag!

Bij Kayori vind je overigens niet alleen producten voor de dagelijkse persoonlijke verzorging. Het bedrijf verkoopt duurzaam beddengoed, handdoeken, badmatten en allerlei accessoires voor in huis.

Duurzaamheid bij Kayori

Wat Kayori onderscheidt van andere merken is hun toewijding aan duurzaamheid. Het merk vereist dat al haar toeleveranciers volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften en staan voor ethische productie. Het bedrijf werkt onder andere met GOTS-gecertificeerde producten. Lees meer over alle keurmerken die het bedrijf heeft. En in deze blog van Duurzaamheidskompas lees je over wat het keurmerk GOTS inhoudt.

Mijn mening over Kayori’s Shincha producten

Wat betreft de Shincha-lijn van Kayori ben ik vooral onder de indruk van de luxe uitstraling van de producten in combinatie met oog voor duurzaamheid en mens- & milieu.

De producten stralen ontspanning en me-time uit en voelen luxe aan op de huid. De (om)verpakking is eco-vriendelijk en draagt bij aan het duurzame imago van Kayori. Als je, net als ik, een duurzame leefstijl nastreeft, is Kayori een fijne keuze. Shincha is een van The Body Musthaves cadeaupakketten die je op Kayori.nl kunt bestellen vanaf € 34,95.

Kayori: Duurzame cadeautip voor elke gelegenheid

Dus, ben je op zoek naar een leuk, luxe cadeau voor een dierbare ? Dan raad ik een giftbox van Kayori aan. Laat je vooral inspireren door allerlei cadeau-ideeën op de site geschikt voor hem, haar en hun! En niet alleen leuk om te geven, maar ook om te krijgen 😉

Nog leuker is dat ik van Kayori je blij mag maken met een fikse korting op je aankoop!
Met de speciale kortingscode NURxKAY krijg je nu tijdelijk 20% korting op je bestelling. Hoe gaaf is dat?!

Welke giftbox geef of ontvang jij het liefst? Laat je reactie achter onderin deze blog.


***
Deze review is mogelijk gemaakt door Kayori. Omdat het merk en haar duurzame doelen ons aanspreken, zijn we samen een affiliate samenwerking gestart. Dit betekent dat Duurzaamheidskompas een kleine vergoeding ontvangt voor iedere verkoop die via onze verwijzing plaatsvindt. Mede dankzij dit soort opbrengsten kan Duurzaamheidskompas.nl blijven bestaan.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.