3 tips voor duurzaam beveiligen van je woning

Op Duurzaamheidskompas.nl kun je allerlei huis-tuin-keuken tips vinden voor een duurzaam leven. Energie besparen in je woning is een hot topic waar mensen vaak aan denken wanneer zij het hebben over een duurzaam en groen leven. Maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen. Zo kun je zuiniger met spullen omgaan, zodat je minder afval veroorzaakt. De Slotenmaker Gent deelt in deze blog drie tips hoe je zelfs voor een duurzame beveiliging van je woning kunt zorgen.

Buitenverlichting met bewegingssensor
Een belangrijk onderdeel van de beveiliging van een woning is zorgen voor goede buitenverlichting. Hiermee voorkom je dat een inbreker ongezien in het donker aan het slot van een deur kan rommelen. De buitenverlichting zorgt er ook voor dat er geen donkere plekken zijn rondom het huis waar een inbreker zich kan verbergen. Een manier om dit op een meer duurzame manier te doen is door gebruik te maken van zuinige led buitenverlichting met een bewegingssensor. Hierdoor hoeft de verlichting namelijk niet meer constant te blijven branden gedurende de nacht. Bovendien zijn dit soort lampen nog effectiever om je woning te beveiligen. De lamp die aanspringt wanneer iemand voor de sensor beweegt, zorg ook voor een schrikeffect bij ongenodigde gasten.

Sloten met een lange levensduur
Om een woning te beveiligen zijn goede sloten een vereiste. Een extra voordeel hiervan is dat de beste sloten ook vaak een veel langere levensduur hebben ten opzichte van goedkopere modellen. Deze sloten zijn immers uit betere materialen vervaardigd en gaan langer mee. Het gevolg hiervan is dat je de sloten pas weer na een lange tijd hoeft te vervangen. Hiermee draag je toch mooi bij aan een beter milieu.

Slotenmaker kiezen die groen werkt
Wanneer je een duurzaam leven en een een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk belangrijk vindt, dan kun je aan je slotenmaker vragen wat hij of zij doet op het gebied van duurzaamheid. Je zult zien dat ook veel kleine zelfstandigen bewust omgaan met het milieu en graag zo duurzaam mogelijk willen werken. Zo kan een slotenmaker er bijvoorbeeld voor kiezen om in een zuinige auto te rijden naar klanten, zoals een hybride of een elektrische auto. Daarnaast kan een slotenmaker ook duurzame, gekeurde producten gebruiken voor zijn werkzaamheden. Door met duurzame ondernemers te werken, stimuleer je deze om nog groener te werken.

-Deze blogpost is een samenwerking met Slotenmaker Gent-

***
Afbeelding: Earthtechproducts.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

2 Comments

  1. Heel goede tips, zelf hebben we een systeem dat ook op het internet staat aangesloten en zorg er dan ook voor dat het internet waterdicht is en niet gehackt kan worden. Ze zijn tegenwoordig zo brutaal dat je geen risico kan/mag nemen.

  2. Wij hebben tegenwoordig ook een buitenlamp die reageert op bewegingen. Mochten ze alsnog binnen komen, worden direct de meldkamer en wij zelf op de hoogte gebracht en gaat gelijk het alarm heel erg hard af.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.