Alarmsystemen en duurzaamheid

De meeste huizen in Nederland zijn enkel beveiligd met sloten op deuren en ramen. Deze beveiliging van een slotenmaker biedt prima bescherming, maar inbrekers weten tegenwoordig steeds sneller een slot te forceren. Heb jij je woning al voorzien van duurzame sloten, maar ben je op zoek naar manieren om je huis beter te beveiligen? In dat geval kun je ervoor kiezen om een alarmsysteem aan te laten leggen. Een alarmsysteem in combinatie met veilige, duurzame sloten moet ervoor zorgen dat een inbreker wordt afgeschrikt. Slotenmakeraanhuis.nu legt dat je kunt kiezen uit:

  • Bedraad alarmsysteem
  • Draadloos alarmsysteem
  • Hybride alarmsysteem

Bij een bedraad systeem gaat de communicatie tussen de sensoren en alarmcentrale via vaste bedrading. Bij draadloos komt er geen bedrading aan te pas. En hybride systemen hebben vaak een bedraad basissysteem dat draadloze componenten heeft en tussentijds uitgebreid kan worden.

Het verschil tussen deze drie vormen zit hem vooral in de veiligheidsgraad en gebruikersvriendelijkheid. Een bedraad systeem is het meest betrouwbaar en geschikt voor de beveiliging van zowel kleine als grote panden. Draadloze systemen zijn handig om ook achteraf te installeren zonder extra hak- en sloopwerk. Het nadeel bij dit systeem is weer dat het op batterijen werkt die regelmatig vervangen moeten worden en dat het niet geschikt is voor grotere panden. Bij hybride heb je het voordeel dat je sensoren en andere onderdelen naar gelang draadloos kunt uitbreiden, terwijl je een bedraad basisinstallatie hebt.

Alarmsystemen die op stroom werken
Een bedraad en hybride alarmsysteem wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Voor elektrische apparaten geldt dat het ene apparaat minder stroom verbruikt dan de andere. Dat is voor alarmsystemen niet anders. Je hebt complete beveiligingen die uitgerust zijn met camera’s, paniekknoppen en draadloze componenten. Daar tegenover zijn er ook basissystemen die minder energie verbruiken.

Alarmsystemen die op batterijen werken
Naast bedraad alarmsystemen, zijn er draadloze systemen met batterijen. Heb je een alarmsysteem dat werkt op batterijen? Kies dan voor oplaadbare batterijen. Deze zijn milieuvriendelijker dan de wegwerpbatterijen en het scheelt je ook geld.

Lees tip:  5 jaar DK

Prijsverschillen tussen alarmsystemen
Een prijs kan heel veel zeggen over een product en dat geldt ook voor alarmsystemen. Zo biedt een goedkoop alarmsysteem vaak mindere beveiliging dan een duurdere variant, verbruikt het wellicht meer energie en is niet geschikt voor de beveiliging van grotere gebouwen. Duurzame systemen zijn vaak een stuk geavanceerder dan de ouderwetse alarmsystemen, omdat ze met relatief nieuwe technologie zijn gemaakt. Staar je echter nooit blind op de prijs. Het wil namelijk lang niet altijd zeggen dat het duurste alarm ook het meest duurzame is.

-Deze blogpost is een samenwerking met Slotenmakeraanhuis.nu-

***
Afbeelding: infobron.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Ik ben me nu een tijdje aan het verdiepen in alarmsystemen. Ik twijfel over een systeem op stroom of op batterijen. Toch denk ik dat ik voor een systeem op batterijen ga omdat het milieuvriendelijker is. Dit vind ik een erg belangrijk aspect. In het verleden heb ik ook weleens gehoord van een vriend dat zijn alarmsysteem op stroom veel kosten met zich meebracht.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.