Alles over spouwmuurisolatie

Je kan het dak van je huis isoleren, de vloer, maar wist je dat je ook de muren kan isoleren? Als je huis na 1930, maar voor 1975 gebouwd is, heeft deze waarschijnlijk een spouwmuur die nog niet (volledig) gevuld is. Dan kan je deze isoleren! In deze blog leggen we je uit wat spouwmuurisolatie is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte gevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal. Het is een slimme verbetering aan je woning die erg voordelig is. Isolatiemonteurs hoeven niet eens binnen te komen. Monteurs kunnen namelijk vanaf buiten de muren opvullen. Spouwmuurisolatie is niet voor niets de meest uitgevoerde isolatievorm.

Wat zijn de voordelen?

Nu je weet wat spouwmuurisolatie inhoudt, kunnen we ingaan op alle voordelen die het met zich meebrengt.

Comfort

Isolatie zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Het hele jaar door. In de winter houdt je huis meer warmte vast en in de zomer houdt isolatie warmte buiten. Zo is het in de winter warm en in de zomer koel. Een investering waar je het hele jaar gemak van hebt.

Geluidsoverlast

Spouwmuurisolatie houdt niet alleen de kou buiten, het houdt ook geluid tegen. Zo kan je gerust een feestje geven, zonder dat de buren meteen gaan klagen. Ook komt het geluid van de buren minder goed bij jou naar binnen. Zo hoef je de buurjongen niet meer te horen tijdens het blokfluiten.

Duurzaamheid

Omdat je huis warmte binnenhoudt, hoeft je cv-ketel minder hard te werken. Dat is goed voor de planeet, maar ook voor jou. Omdat je huis duurzamer wordt, krijgt deze een beter energielabel. Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je huis wordt dus meer waard. Win, win.

Lees tip:  Checklist: Spouwmuurisolatie plaatsen

Kosten

Het grootste voordeel van isolatie is dat het je aanzienlijk in stookkosten bespaart. Een spouwmuur isoleren is de goedkoopste vorm van isolatie. Omdat je er ook nog eens geld mee bespaart, heb je deze investering zo terugverdiend. Bij een hoekwoning kost het isoleren ongeveer € 2.400 en bespaar je zo’n € 800 per jaar aan energiekosten. Het besparen op stookkosten is op dit moment erg relevant nu de gasprijzen zó sterk zijn gestegen.

Subsidie

Naast dat deze vorm van isolatie niet heel duur is, kun je ook nog subsidie krijgen. Hier kom je voor in aanmerking wanneer je minimaal twee vormen van isolatie kiest. Dit scheelt ongeveer 20% op de spouwmuurisolatie kosten. Voor meer informatie over subsidie kun je naar het energieloket van je gemeente gaan.

Ben je overtuigd en wil je graag spouwmuurisolatie? Neem dan snel contact op met Alpine Isolatie. Wacht niet tot de winter, want dan zijn alle isolatiebedrijven superdruk. Bovendien is isolatie ook in de zomer erg aangenaam, want het blijft lekker koel in huis.

Heb jij al ervaring met spouwmuurisolatie of andere vormen van energiebesparende maatregelen? Deel je ervaring in een reactie hieronder.

-Deze blogpost is een gesponsorde samenwerking met Alpine Isolatie-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.