Autohuur als alternatief voor kopen van een auto

Niet iedereen heeft een auto en dat is ook helemaal niet nodig. Met de fiets of openbaar vervoer kom je een heel eind. Autohuur biedt wel een oplossing als je toch een keer een auto nodig hebt. Je hoeft zelf niet op te draaien voor de lasten van de auto, maar je kunt wel profiteren van het gemak van een auto voor een dag of meerdere dagen. Je hoeft zelf niet over het onderhoud en de rekeningen na te denken, dat is de zorg van de verhuurder, waardoor autohuur hoeft niet duur te zijn. Bovendien kun je bewust kiezen voor een zuinig of elektrisch model waardoor je qua duurzaamheid ook beter zit (kleiner carbon footprint).

Vergelijk aanbod autohuur

Net als met zorgverzekeringen, kun je ook autohuurbedrijven met elkaar vergelijken in onder andere huurvoorwaarden en prijzen. Dit brengt overzicht en gemak met zich mee. Een voorbeeld is Easy Terra. Bij EasyTerra kun je het aanbod voor huurauto’s vergelijken. Daar worden niet alleen grote maatschappijen zoals Europcar, Hertz en Sixt in meegenomen, maar ook lokale of kleinere partijen die doen aan autohuur. Zo zie je meteen waar je het beste uit bent qua prijs. En je kunt ook direct boeken via EasyTerra. Daarna haal je de auto op bij de verhuurder die de auto aanbiedt. Het scheelt jou meerdere sites afzoeken en je kunt direct boeken. Wel heb je hier een creditcard voor nodig. En natuurlijk een rijbewijs. 

Goedkoop auto huren

Je kunt dan goedkoop een auto huren in Amsterdam bijvoorbeeld. Wel zo handig, want als je in Amsterdam woont, heb je waarschijnlijk zelf geen auto. Je kunt meestal niet voor de deur je auto neerzetten, en als dat wel kan, betaal je hoge parkeerkosten of heb je een vergunning nodig (als je deze nog kunt krijgen). Dat probleem heb je niet met een huurauto. Je betaalt alleen de parkeerkosten die je tijdelijk maakt en niet óók wanneer je de auto bijvoorbeeld een hele dag niet gebruikt. 

Lees tip:  Duurzaamheid in de meubelindustrie
In of buiten Nederland

EasyTerra is niet alleen geschikt om een goedkope auto te huren in Amsterdam, maar ook in andere steden kun je een auto huren. Huur bijvoorbeeld een auto voor een scherpe prijs in Rotterdam of Den Haag. Er zijn voldoende locaties met aanbieders die je bij EasyTerra kunt vergelijken. Zowel in Nederland als daarbuiten. Handig voor je dagje weg, je verhuizing of je vakantie bijvoorbeeld. En zowel in Nederland als in het buitenland kun je met EasyTerra dus huurauto’s vergelijken en boeken. Ideaal voor je vliegvakantie om op je bestemming jezelf gemakkelijk te vervoeren. 

Ophalen en inleveren op andere locaties

Meestal huur je een auto die je inlevert bij hetzelfde punt waar je hem ophaalt. Dat is prima als dat in je woonplaats is of bij het vliegveld waar je landt en vanwaar je ook weer vertrekt. Maar je kunt ook een auto huren als je andere vakantieplannen hebt. Dan moet je alleen beter kijken naar de mogelijkheden, omdat er vaak uit wordt gegaan van één ophaal- en inleverlocatie. Vaak mag je met de huurauto ook niet het land verlaten – dus ook niet als je hem op hetzelfde punt weer inlevert. 

Meerdere landen met de huurauto

Als je vanuit Nederland met de auto op vakantie wil naar een ander land, moet je dus even zeker weten dat dit mag om problemen te voorkomen. Het kan ook dat je de auto op een andere plek inlevert, in sommige gevallen. Je kunt bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden van een land rijden als vakantie en van daar weer terugvliegen. Of vliegen naar je bestemming en terug naar Nederland rijden, of juist andersom. Dit kan niet overal. En je betaalt hier vaak extra voor, dit heet de one-way fee. 

Lees tip:  Duurzaamheid in de meubelindustrie

Waar gaat jouw voorkeur naar uit: kopen of huren? Deel je mening in een reactie hieronder

-Deze blogpost is een samenwerking met Twenty4-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.