Blogger Güler Otur: Welkom!

Met trots verwelkomen we onze nieuwe blogger Güler Otur, een van origine Rotterdamse carpe diem ‘huismoeder’ die sinds haar verhuizing naar Den Bosch het roer volledig heeft omgegooid.

Ze was zwanger van haar inmiddels 11 maanden oud zoontje Seman, toen ze zich steeds vaker afvroeg hoe ze bewuster om kon gaan met de verzorging en opvoeding van haar kind. Ze besloot haar baan als bredeschool docent tijdelijk op te geven en een prioriteit te maken van haar moederschap.

Güler is een echte levensgenieter, maar wil daarin bewust omgaan met zaken als gezondheid en de natuur. Naast haar creative hobby’s, is deze docent beeldende kunst vooral bezig met budgetteren en besparen. Haar motto luidt: “Een gezond en comfortabel leven hoeft niet duur te zijn.


Laten we wat dieper in gaan op wat Güler Otur motiveert om duurzaamheid een speerpunt in haar leven te maken. Waarom raakt het thema duurzaamheid jou zo?

De aarde raakt uitgeput door onze consumptiedrift. Terwijl de meeste dingen die je nodig hebt, niet nieuw hoeven te zijn. Wat voor de één rommel is, heeft volgens Güler nog waarde voor een ander. Duurzaamheid kan juist op kleine schaal toegepast worden.

“Ik ben ervan overtuigd dat de drempel van een duurzaam leven verlaagd moet worden, zodat het toegankelijk is voor iedereen. Duurzaamheid is voor mij een vaste waarde in mijn leven. Het is op veel manieren toe te passen en hoeft niet al te moeilijk te zijn. Daarom probeer ik duurzaam te leven met de middelen die ik heb.”

Lees tip:  Zelf baby risotto maken

Guler-Otur-duurzaamheidskompas


Wij zijn erg blij met jou als blogger, maar wat heeft jou doen besloten om je aan te sluiten bij ons DK team?

“Duurzaamheid is belangrijk, maar moet wel toepasbaar zijn in de moderne maatschappij.” Met die gedachte sluit Güler zich aan bij het concept van Duurzaamheidskompas.nl. Daarnaast is ze van mening dat het geschreven woord veel kracht bezit.

“Het lezen van een artikel kan je alledaagse leven beïnvloeden, je aan het denken zetten. Ik zie dat elke blogger op Duurzaamheidskompas.nl op zijn eigen manier een steentje bijdraagt aan een duurzamer bestaan. De één verlegt daarbij een (persoonlijke) grens, de ander houdt (zichzelf) een spiegel voor. Ik wil graag deel uitmaken van deze gemêleerde gezelschap die verbonden is door het thema ‘duurzaamheid’.


Wat kunnen de lezers van Duurzaamheidskompas.nl de komende tijd van je verwachten?

Ik ben breed geinteresseerd, vrees ik 🙂 Ik vind het belangrijk om bewuste keuzes en afwegingen te maken. Mijn blogs zullen bijvoorbeeld gaan over het zelf maken van babyvoeding en verzorgingsmiddelen. Maar ook over hoe je thuis en in je portomonnee het beste kunt besparen op geld, maar vooral ook op het milieu. Ook het duurzaam huishouden en het hergebruiken van spullen, zijn thema’s die me zeer aanspreken. Ik zou het dan ook erg leuk vinden om contact te leggen met gelijkgestemde zielen waar ik mee kan sparren over deze en andere duurzame onderwerpen.

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

1 Comment

  1. Hallo Güler, welkom bij het DK team!

    Wat leuk om te lezen dat je je zo actief inzet om je eigen huishouden en de omgeving daarvan te verduurzamen. Een goed idee om jouw vondsten te delen via dit platform, ik ben erg benieuwd naar je blog.

    Groet, Milou

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.