Buitenwoning: droom of paradox?

Hoeveel van ons dromen van een buitenwoning, een gezondere leefstijl en een leerzame omgeving waarin we kunnen groeien? Er is een verschuiving merkbaar in onze wensen en waarden. Bijvoorbeeld de gezonde buitenlucht en de bewegingsvrijheid (die we doorgaans vinden op het platteland) staan vaker hoog op de wensenlijst. 

Daarnaast bestaat de harde realiteit van de agrariër die niet meer op kan tegen zijn groeiende collega’s, Europese regelgeving en de megastallen. Door sterke, stadse ontwikkelingen (in de vorm van bijvoorbeeld VINEX-wijken) dreigt deze groep verbannen te worden uit zijn omgeving. Dit is helemaal niet nodig, is mijn standpunt. Wel vraagt deze paradox om een drastisch nieuwe aanpak.

farmpower.com_duurzaamheidskompas_koeien

Er zijn voldoende ongeziene mogelijkheden in het buitengebied om een nieuwe leefomgeving te creëren zonder het originele karakter te verdrukken. Maar mét de boer en met jou, als bewoner. En natuurlijk met alle voordelen die komen kijken bij een eigen stukje productiegrond. 

Dus wil jij je eigen leefomgeving vormgeven in het buitengebied? Denk dan aan de boer, aan het karakter van ons landschap en aan de natuur in het buitengebied. Ik ontwikkel een nieuwe woonstrategie onder de naam ‘Waardevol landschap’ en ga op zoek naar een gezonde balans tussen boerenbedrijvigheid en een moderne woonomgeving. Denk mee en bereik een gezondere leefstijl op een eerlijke manier.

Lees meer op de Facebook pagina “Buiten wonen, gezond leven en samen oogsten” en ontdek hoe

***
Afbeeldingen: farmpower.com, wallpapergang.com

Lees tip:  Collectief consumeren maakt ons vrij

Author: Milou

Architect | Van haar passie haar beroep gemaakt | Leergierig | Eens per week op de yogamat te vinden | Duurzaam bouwen als vanzelfsprekendheid | Droomt van een eigen moestuin

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.