Creëer een duurzame woning met isolatieglas

Isolatie is een belangrijke manier om je huis milieuvriendelijker te maken. Heb je er weleens over nagedacht om je huis te isoleren met behulp van isolatieglas?

Het raam laat makkelijk veel warmte door naar buiten, zeker wanneer je woning nog enkel glas heeft. Je stookt je een ongeluk zonder dat je huis warm blijft. Dit is gelukkig goed op te lossen met Hoog Rendementsglas, ook wel HR++ glas genoemd.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is dubbel glas dat extra isoleert dankzij een metaalcoating en milieuvriendelijk argon gas in de spouw (de ruimte tussen de twee glasbladen). Deze twee onderdelen zorgen ervoor dat de kou buitenshuis blijft en warmte niet naar buiten getransporteerd wordt. Je zult misschien denken: “dubbel glas isoleert toch ook goed?” Niets is minder waar. Hoog rendement glas isoleert 2,5 keer beter dan ‘oud’ dubbel glas.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Isoleren met glas lijkt een flinke investering, maar het is een investering die je vrij snel terugverdient en ook op meerdere vlakken voordeel kent. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je flink bespaart op de energierekening omdat je minder hoeft te stoken. Daarnaast zorgt isolatieglas ervoor dat je minder last hebt van koude tocht en temperatuurverschillen. Deze aangename, constante temperatuur creëert een hoger wooncomfort. Ook stijgt de woningwaarde van je huis, doordat je hebt geïnvesteerd in een duurzame en milieuvriendelijke woning.

De subsidie op isolatieglas

Om het isoleren van je woning nog aantrekkelijker te maken, heeft de staat een subsidie voor dubbel glas beschikbaar gesteld. Voldoe je aan alle voorwaarden en plaats je minimaal 10 vierkante meter HR++ glas, dan ontvang je 35 euro subsidie per vierkante meter glas. Dat maakt het plaatsen van dubbel glas nog aantrekkelijker!

Lees tip:  Energieneutraal met HR++ glas

Hoe gaat het plaatsen van glas in zijn werk?

Besluit je het oude glas te vervangen voor HR++ dubbelglas dan kun je altijd vrijblijvend een offerte opvragen bij een glaszettersbedrijf. Hiervoor moet je de maten opgeven van alle ramen die je wilt vervangen. Uiteraard kan een glaszetter dit ook voor je doen. De glaszetter komt altijd langs zodat je zeker weet dat het glas precies past in het kozijn. Wanneer het dubbele glas geleverd wordt plaatst de glaszetter het nieuwe glas en neemt het oude glas weer mee. Afhankelijk van de hoeveelheid glas dat geplaatst gaat worden, is de klus met 1 tot 2 dagen weer geklaard. Daarna kun je direct genieten van een goed geïsoleerde woning en een behaaglijk woonklimaat.

Deze blogpost is een samenwerking met Glas.nl
Bron afbeelding: Glas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

2 Comments

  1. Ik wil ook graag nieuw glas laten zetten in mijn woning. Ik weet alleen nog niet precies welke soorten er zijn. HR++ lijkt me inderdaad een goede optie, het is inderdaad belangrijk dat het goed isoleert. Hopelijk verdient de investering zich dan terug!

  2. Up To Do Good is een nieuwe “one of a kind” conceptstore op Schiphol Plaza en online platform met unieke duurzame design accessoires en fashion met ‘groene’ labels. Het doel? De wereld mooier en beter maken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.