Dag 2020; welkom 2021! Highlights op een rij…

Zonder twijfel gaat 2020 de geschiedenis in als een veelbewogen jaar met flinke uitdagingen. Geen wonder dat anderhalvemetersamenleving is verkozen tot het woord van het jaar door Van Dale! Ondanks corona, ondanks de lockdown en ondanks het gemis van familie en vrienden, zijn er ook positieve kanten geweest aan 2020. Onze highlights van Duurzaamheidskompas in 2020 op een rij:

1- Best gelezen blogs op Duurzaamheidskompas.nl

In 2020 gingen we massaal online. Nog meer dan voorheen! En we wilden zo veel mogelijk zelf aan de slag. Dit is een greep uit de meest gelezen/best bekeken blogs uit 2020:

Top 10 herbruikbare waterflessen

Zelf tandpasta maken

Zelf wasmiddel maken

Winter? Zet je raam open

Zelf baby bolognaise maken

Zelf kruiden drogen: Munt

2- Nieuwe boeiende samenwerkingen

2020 is ook het jaar van interessante samenwerkingen en elkaar vinden. Steeds meer bedrijven verschoven hun activiteiten naar het web. We hebben allerlei leuke, soms zelfs nieuwe merken leren kennen, als: Brewteaful, Nocciolata, The Lekker Company, Tas met een Boodschap, MOYU en meer. Deze kennismakingen hebben onder andere weer geleid tot winacties, DK Deals en handige reviews!

geeft een impressie van de buitenkant van MOYU Notebook gemaakt van steenpapier

3- Lancering DK Shop

Een langgekoesterde droom ging in vervulling: na 10 jaar Duurzaamheidskompas.nl, kwam daar de webwinkel DK Shop bij! Een ‘eco-logisch’ gevolg als je het ons vraagt 🙂 Nu kun je naast het lezen óver merken en producten, deze ook aanschaffen om je leven groener en je ecologische voetafdruk kleiner te maken.

We zijn op zoek gegaan naar opvallende merken die écht een verschil willen maken en een goed verhaal hebben. Daarnaast zijn we gaan kijken naar lokale kunstenaars en kleine ondernemers in de regio om ook hen een platform te bieden en een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. Voor ons staat voorop dat de merken en producten in DK Shop één of meer van de volgende kenmerken hebben: zero/low waste, fairtrade, handgemaakt, lokaal/regionaal geproduceerd, van biologische oorsprong, vegan/cruelty free en gerecycled/geupcycled.

Lees tip:  Tijd: het mooiste kado van allemaal

Met een persoonlijk geselecteerd assortiment, hebben we onze eerste bestellingen mogen verwelkomen in september 2020. En natuurlijk hebben we daarin nadrukkelijk gekozen voor lokale ondernemer en fietskoerier Hanno Maas en zijn Shortcut Fietskoeriers in Den Bosch.

4- Aftrap Afdeling Duurzaam

Naast de lancering van DK Shop, heeft Nur, de oprichter van Duurzaamheidskompas zich gestort op nog een droom: een eigen lijn van producten. De start is gemaakt met een naam ‘Afdeling Duurzaam‘, logo en het allereerste zero waste product: een wasbare, vierkanten wattenschijf XL handgemaakt in Nederland van overgebleven stoffen.

Met Afdeling Duurzaam wil Nur verder verkennen hoe duurzame producten vaker in de regio kunnen worden gemaakt, bijvoorbeeld via duurzame samenwerkingen met sociale werkplaatsen en kleine, lokale ondernemers. In 2021 verwachten we dat de eerste lijn van producten daadwerkelijk verkrijgbaar gaan zijn in DK Shop.

5- Toekomstdromen: wat kun je verwachten?

Staan we nu stil? Zeker niet! We laten 2020 met al haar uitdagingen en mooie ontwikkelingen voor wat het is en kijken alweer vooruit.

We blijven werken aan kwalitatieve blogs, reviews en DIY’s om jou en anderen te inspireren en te bewegen naar een duurzame(re) leefstijl. En dat op ieders eigen tempo en binnen de eigen mogelijkheden. Ook kun je nieuwe winacties en DK Deals verwachten. In januari 2020 bijvoorbeeld al van Brewteaful en MOYU!

Met DK Shop willen we ons assortiment verder uitbreiden, niet alleen met waterflessen, zero waste lifestyle items en natuurlijke verzorgingsproducten, maar bijvoorbeeld ook met duurzame kadopakketten voor speciale dagen en momenten in het jaar. Binnenkort starten we bijvoorbeeld met onze Valentijnsdagactie. Daarna volgen er ook andere, leuke acties voor onder andere Moederdag en Vaderdag.

Lees tip:  Review: uitwisbaar MOYU Notebook premium

Het team heeft er veel zin in en we hopen dat 2021 ons en alle anderen veel moois gaat brengen. Bovenal hopen we dat we de komende periode in goede gezondheid door kunnen brengen met de mensen waar we om geven! Dáár draait het uiteindelijk echt om!

Wij danken jou en al onze andere trouwe bezoekers voor hun steun en betrokkenheid!

#staysafe & #bethechange

-Deze blogpost bevat affliate links-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.