De challenge die ze “Vega” noemen…

Een baby van negen maanden, 22 weken zwanger, moe en lusteloos…

“Sophia wil je meedoen aan de VeganChallenge?” Vroeg Nur, mijn schoonzus en oprichtster van Duurzaamheidskompas.nl

Van de zotte om dit voor te stellen aan iemand die dan 26 weken zwanger is en ontzettende cravings heeft zou je denken. Toch kent ze mij zo goed om te weten dat ik de verleiding moeilijk kan weerstaan zodra men ergers “challenge” achter plakt.

Indrukken die je hele leven bij je blijven

Toen ik nog op de basisschool zat zag ik een keer een vrachtwagen vol met biggetjes op de snelweg rijden. Je kon aan de buitenkant zien dat zij geen ruimte hadden om hun kont te keren. Dit beeld heeft zo’n indruk achtergelaten dat ik een jaar lang vegetariër ben geweest. Mijn ouders hadden de hoop dat dit wel weer los zou lopen. En inderdaad, na een verloop van tijd at ik vrijwel alles weer.

Eat what you need

Gaandeweg heb ik bepaalde periodes, specifieke voedingsstoffen gemeden, zoals tarwe, omdat ik mij hierdoor beter en fitter voel. Tijdens mijn zwangerschap geef ik me overal aan over, want ergens geloof ik dat je cravings hebt omdat je iets nodig hebt (zoals paprika’s voor mij op dit moment). Ik moet bekennen dat dit met vlees en eieren ook vaak het geval is.

Pregnancy and healthy eating

VeganChallenge: go!

Afijn. VeganChallenge it is! We gaan ervoor en we zien wel waar het schip strand. Slechter kun je er niet van worden, eerder beter naar mijn inschatting. Ook een goede reden om mijn man lief aan te kijken met de vraag of we nieuwe (geen lederen) schoenen voor mij zullen kopen 🙂

Een mooie, en misschien we dé mooiste, bijkomstigheid is dat ik op deze manier mens, milieu , de dieren en mijn eigen gezondheid een handje help. Het is goed voor je om bewust om te gaan met voedsel. Normaliter eet je vaak zonder dat je ook maar ergens over nadenkt (en dan heb ik het niet over de hoeveelheid calorieën dat het betreffende product bevat).

Verwachtingen

Ik hoop dat ik een nieuwe kijk op voedsel kan ontwikkelen en dat ik mij door dit dieet beter en fitter zal voelen. Iets dat met twee baby’s om je heen erg handig is. Ik verwacht wel dat het soms lastig zal zijn. Vooral als ik bijvoorbeeld een keer bij mij ouders of schoonouders aanschuif voor het avondeten. Wat doe je dan? Vraag je wat er precies in zit en kijk je fronsend op om vervolgens te vragen of men ook een onbewerkt blaadje sla heeft???

Ik ben benieuwd! Laat 1 april (jaja) maar komen!

***
Sophia gaat ons regelmatig op de hoogte houden wat betreft de uitdaging die ze een maand lang aan gaat. Steunbetuigingen, tips en trucs zijn dan ook van harte welkom! Ook kun je inhaken via onze Twitter en Facebook. Stay tuned!

***
Afbeeldingen: fdlifestyle.com, slocounty.ca_.gov

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.