De elektriciën als sparringpartner

De opwarming van de aarde door het broeikaseffect is een grote zorg voor steeds meer mensen in Nederland. Zeker jonge gezinnen met kinderen maken zich zorgen over hoe de leefwereld van de volgende generatie eruit gaat zien als ons gedrag tegenover het milieu niet drastisch verandert. Gelukkig bieden duurzame en energiebesparende aanpassingen in en rondom het huis de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan een veiligere en mooiere wereld.

Niet alleen het milieu is gebaat

Het behoud van mens en milieu is de belangrijkste reden om duurzamer met energie om te springen, maar zeker niet de enige reden. Mensen die hun huis verduurzamen, kunnen daarmee ook hun energie rekening verminderen, minder CO2 uitstoot veroorzaken én zelfvoorzienend zijn. De energieprijzen de laatste jaren enorm wisselvallig, waardoor het een geruststellende gedachte is om minder afhankelijk te hoeven zijn van een energieleverancier. Een goede tip is om eens advies in te winnen bij een erkende elektricien die kennis van zaken heeft.

greenlivingideas.com-electric-duurzaamheidskompas

Schat aan duurzame kennis

Wanneer woningeigenaren hun huis duurzamer willen maken, wordt een elektriciën wel eens over het hoofd gezien. Vooral in het nemen van energiebesparende maatregelen in huis, kan een elektriciën een meerwaarde hebben. Een goede elektricien kan namelijk helpen met gericht advies over de mogelijkheden en kennis van zaken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Van de aanschaf van energie besparende, huishoudelijke apparaten tot de aanschaf en installatie van zonnepanelen op het dak of het plaatsen van een duurzame zonneboiler; de elektricien heeft een schat aan duurzame kennis en is dé sparringpartner om te benaderen bij dit soort (energie) vraagstukken.

Denken buiten gebaande paden

Voor ieder huis is de situatie weer anders en kan er op andere manieren een verschil gemaakt worden. Er zijn er al heel wat websites in het leven geroepen om te informeren over energie besparen. Maar soms mis je juist een stukje persoonlijke contact, waarbij er écht wordt gekeken naar en wordt (mee)gedacht over je persoonlijke situatie. Overweeg daarom eens om te overleggen met een elektricien welke toepassingen voor jouw situatie en jouw woning het meeste effect zullen hebben. Grote kans dat je tot verrassende inzichten komt.

***
Afbeeldingen: Greenlivingideas.com, Bespaarenergiescan.nl

Energielabel_bespaarenergiescan.nl-duurzaamheidskompas

-Powered bij Unikol-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.