Op zoek naar dakisolatie? Kijk naar de mogelijkheden voor een groen dak!

De zomer komt eraan! De temperaturen lopen iedere zomer weer een beetje op. Om de koelte in huis te kunnen bewaren kan het nemen van voorzorgsmaatregelingen dan ook baten. Een goede isolatie is hierbij essentieel. Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren waarop je een woning zou kunnen behoeden voor extreme warmte. Een populaire optie is de aanschaf van een groendak. We hebben alles wat je moet weten over groene daken voor je op een rijtje gezet!

Wat is een groendak precies? 

Een groendak is simpel gezegd een dak met beplanting. Natuurlijk kun je niet zomaar alle soorten planten op een dak plaatsen. De sedum plant is een sterke plant die er erg geschikt voor is om op een dak te kunnen groeien. De plant is tegen alle soorten weersomstandigheden bestand. De plantjes kunnen vocht opslaan en op deze manier water reserveren voor drogere periodes. Ook is het onderhoud van de planten niet arbeidsintensief. De planten hebben niet veel nodig om goed te kunnen groeien.

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Een groendak draagt niet alleen bij aan de uitstraling van een gebouw, maar heeft ook een positieve invloed op de biodiversiteit van de omgeving. Zo kun je ervoor kiezen om sedumplantjes te plaatsen die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast zorgt een groendak er ook voor dat de onderliggende dakbedekken aanzienlijk langer meegaat, dan hebben we het over tientallen jaren! Ook heeft een groendak een isolerende werking. Zo wordt een dak met beplanting in de zomer bij lange na niet zo warm als een dak met zwarte bedekking. Dit kan echt tientallen graden schelen en zul je dus ook merken binnen in een woning. 

Lees tip:  Duurzame dakbedekking: groen dak

Vraag een subsidie aan

Het aanschaffen van een groendak is een investering. Toch zul je al snel de vele voordelen kunnen genieten. Gelukkig wordt er de laatste tijd ook veel geïnvesteerd in duurzaamheid vanuit de overheid en gemeentes. Om verduurzaming te stimuleren hebben veel gemeentes namelijk een subsidieregeling opgesteld voor de aanschaf van een groendak. In sommige gemeenten kun je tot wel 50 procent van de kosten terug krijgen. Daarom kan het dan ook baten om je voor de aanschaf te laten informeren bij jouw gemeente over de subsidie sedumdak.

Bij Solar Sedum kun je terecht voor het beste aanbod voor groene daken. Daarnaast kun je er ook terecht voor een groot scala aan zonnepanelen. Neem dus zeker een kijkje!

Tip: lees ook de blog Hoe voorkom je hoge energiekosten tijdens de zomer

Gesponsorde samenwerking met Solar Sedum-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.