De Nationale Groene Kadobon

Loop een willekeurige supermarkt binnen en je ziet de rekken al hangen bij de kassa. Cadeaukaarten in een regenboog aan kleuren. Fashion, eten & drinken, relaxen, weekendje weg, schoonheidsbehandelingen. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een cheque voor die je kunt verzilveren.

Maar wacht even… Wat als ik een duurzame kadobon wil? Dan blijkt het aanbod ineens niet zo groot te zijn. Toen ik onlangs gewezen werd op de Nationale Groene Kadobon, was ik dan ook meteen enthousiast!

“Een cadeau met een goed gevoel.”

Wie kent het niet. Al racend met de klok winkels in en uit lopen, wanhopig op zoek naar een passend cadeau? Vooral als het om een cadeau voor kinderen en baby’s gaat, wil ik het liefst een zo veilig mogelijk geschenk geven. Goedkope, maar helaas ook duurdere merken speelgoed en verzorgingsartikelen bevatten nog te vaak giftige en hormoonverstorende stoffen zoals weekmakers, bisfenol A (BPA) en parabenen. Daar komt nog de enorme CO2 uitstoot van het produceren, verpakken en vervoeren van deze producten bij. Hoe gaaf is het als je de volgende keer een ‘groene bon’ cadeau kunt doen met een gerust hart? Dat zou mij in ieder geval veel tijd, energie én een hoop ergernis besparen!


Wat kun je doen met de Nationale Groene Kadobon?

Met de Nationale Groene Kadobon kun je kiezen uit gezonde en duurzame producten van goede kwaliteit op het gebied van bijvoorbeeld wonen, slapen, huishouden, voeding, verzorging en babyproducten. Alle webwinkels die aangesloten zijn bij de Nationale Groene Kadobon worden zorgvuldig geselecteerd, zijn begaan met mens, dier en milieu en bieden enkel ecologische, biologische en fair trade verantwoorde producten.

Lees tip:  Top 5 duurzame (kerst)kado's

Heb je teveel spullen en wil je consuminderen? Je kunt de Nationale Groene Kadobon ook inwisselen bij goede doelen als Greenpeace, Foodvillage en Natuurmonumenten. Daarnaast kun je via www.geef.nl verschillende acties steunen en een verschil maken.

de nationale groene kadobon duurzaamheidskompas eco winactie

De Nationale Groene Kadobon is twee jaar geldig. Dat is een jaar langer dan de meeste bonnen die je kunt opwaarderen. De bon kan eventueel geleverd worden als cadeaucard in een luxe envelop. Wil je een persoonlijke boodschap vermeld hebben? Ook dat is mogelijk.


Een kijkje op de website

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk gekeken op de website van de Nationale Groene Kadobon. In het menu kun je onder ‘welke gelegenheid zoek je?’ aangeven welk type kado je naar op zoek bent. Het valt me verder op dat de bonnen op diverse manieren te verkrijgen zijn. Heb je weinig tijd of geen behoefte aan luxe verpakkingen? Dan kun je de bon via mail ontvangen en uitprinten of direct laten verzenden aan bijvoorbeeld de jarige met een persoonlijke boodschap.

De website heeft ook een webshop onderdeel. Hier staat het bescheiden assortiment van de Nationale Groene Kadobon zelf. Voorbeelden van cadeaus zijn duurzame lunchboxen en powerbanks voor je mobiele apparatuur. Naast de eigen webshop, staan er op de site allerlei duurzame merken en webwinkels waar je de bon eenvoudig kunt verzilveren.


Voor bedrijven

De Nationale Groene Kadobon is een leuk geschenk om te ontvangen én om te geven. Duurzaam ondernemen hoog in het vaandel? De Nationale Groene Kadobon is voor bedrijven ook te bestellen als duurzaam kerstpakket. Zo kunnen werknemers zelf een mooi en duurzaam product uitzoeken bij de aangesloten webwinkels. Bovendien wordt de Nationale Groene Kadobon dan geleverd in een speciale kerstverpakking.

Lees tip:  Tijd: het mooiste kado van allemaal


Goed nieuws! Wij mogen een Nationale Groen Kadobon ter waarde van maar liefst 25 euro weggeven.

Houd Duurzaamheidskompas.nl goed in de gaten voor deze eco winactie! Dat doe je het beste door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief en ons te volgen op social media.

-Deze blogpost is een samenwerking met de Nationale Groene Kadobon – 

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.