De voordelen van Philips GU10 led spots

Philips is een pionier op het gebied van verlichting. Steeds weer slaagt deze gigant uit Eindhoven er in om weer nieuwe verlichting in de markt te zetten en telkens opnieuw is het daarmee de concurrentie te snel af. De GU10 led spots van Philips bewijzen maar weer eens hoe ver het merk voor ligt op de concurrentie. De spots van Philips heb je in diverse vormen en kleuren. Bovendien biedt het gebruik van de spots de gebruiker nogal wat voordelen. Een daarvan is dat je behoorlijk minder energie verbruikt.

GU10 led spots werken direct op 230 volt

De GU10 led spots hebben als voordeel dat ze heel erg lang mee gaan. Je hoeft ze dus niet heel snel te vervangen en bovendien werken ze direct op 230 volt. Dit maakt de installatie meteen een stuk eenvoudiger. Nog een voordeel is dat deze led spots dimbaar zijn. Voor het gebruik van deze led spots van Philips is geen externe transformator nodig om de lampen te laten functioneren.

Reguliere spots werken alleen op 12 volt

De reguliere led spots werken op een spanning van 12 volt. Uit een stopcontact komt netspanning van 230 volt. Lampen gaan dus meteen stuk als ze direct aangesloten worden op een stopcontact. Om die reden wordt een trafo tussen het stopcontact en de lamp geplaatst. Die zorgt dat de netspanning van 230 volt omgezet wordt naar 12 volt. Alleen dan kunnen de lampen goed werken. De trafo is bij de GU10 led spots overbodig. De lamp werkt op het reguliere stroomnet, zonder enig probleem.

Maak de voetjes vast door ze een kwartslag te draaien

Nog een groot verschil met andere led spots is de fitting van deze Philips lamp. De fitting van de GU10 bestaat uit twee voetjes. Je zet deze voetjes vast door ze een kwartslag te draaien. Deze eigenschap maakt van de GU10 led spots een herkenbare lamp.

Je gebruikt de GU10 led spots op alle mogelijke plekken

De installatie van de GU10 van Philips is eenvoudig, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de spots meteen op het stroomnet aangesloten kunnen worden. De installatie van de spots is gemakkelijk. Je boort gaten op de juiste plekken en daarna kunnen de GU10 led spots daar eenvoudig in worden geklikt. Dit maakt dat je deze verlichting van Philips eigenlijk op elke plek kan worden gebruikt.

Je maandelijkse energienota gaat naar beneden

Omdat er van een trafo geen sprake is, is de GU10 van Philips gemakkelijker te dimmen. Je hoeft in elk geval geen rekening te houden met de trafo en of die al dan niet dimbaar is. Nog een belangrijk voordeel is de energiezuinigheid. De led spots van Philips zijn zuiniger dan de normale led spots. Alleen al het ontbreken van de trafo betekent een fikse besparing en dat ga je merken aan de maandelijkse energienota. Op die manier verdien je al snel een deel van de investering in de led spots terug.

Wat is jouw ervaring met led spots? Deel ze in een reactie hieronder!

-Deze blogpost is een samenwerking en bevat affiliate links-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.