Design by recycle

In mijn vorige blog schreef ik over smart design en resource furniture. Ik kan mezelf er niet van weerhouden om nog twee voorbeelden hiervan te delen met jullie. Het zou zelf simpelweg gemeen zijn als ik dat niet zou doen, zo wonderlijk vind ik ze. Ook ben ik zelf aan het klussen geslagen; twee voorbeelden van design by recycle.

Een lezer van mijn vorige blog heeft me getipt op de technologie waarmee je van je raam een uitklapbare balkon kan maken. Ik ben een groot fan van balkons, hoe klein of groot ze ook zijn. Heerlijk! Het ziet er dan ongeveer zo uit:

uitklapbare balko_millionaerinnen.de_Duurzaamheidskompas

en

Handige meubelstukken, kunnen ook zeer elegant en mooi zijn. Een prachtvoorbeeld daarvan is deze tafel die je handmatig en in sommige gevallen elektrisch kunt bedienen.

In mijn vorige blog heb ik jullie en mijzelf uitgedaagd om spullen die we niet meer gebruiken om te toveren tot leuke nieuwe spullen met andere functies. Nu alvast twee voorbeelden die de moeite waard zijn om te delen:

Mijn favoriete tweedehands boekhandel heeft een zeer creatieve oplossing gevonden voor zijn boeken die niet verkocht werden. Oude boeken hebben vaak hele mooie kaften. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien of in dozen weg te stoppen. Door ze te upcyclen tot hangers, zijn ze zichtbaar en functioneel. Ik heb een aantal oude boeken uit mijn boekenkast gehaald om ze zelf ook om te toveren tot opvallende hangers. Ik moet er alleen nog wat handigheid in krijgen 🙂

Het lijkt me ook leuk om zoiets cadeau te doen. Smaken verschillen uiteraard, maar het heeft wel iets persoonlijks om een hanger te hebben van de kaft van een favoriete boek, denk ik.

Lees tip:  Smart design: de toekomst

hanger_duurzaamheidskompas_ufuk_kahya

Over zelfgemaakte cadeautjes gesproken. Kijk eens naar deze creatieve hoezen voor telefoons, tablet’s and laptop’s. Cemile Yalçın, studente en goede vriendin heeft ze zelf gemaakt van oude magazine’s. Toen ik haar creaties zag, baalde ik wel flink dat ik ruim dertig euro heb uitgegeven aan mijn suffe laptophoes. Ik heb me voorgenomen om te leren hoe je mooie hoezen maakt, van ‘afval’ papier. Ik zal binnenkort mijn workshop-ervaring uitgebreid delen en stap voor stap beschrijven op Duurzaamheidskompas.nl.

Cemile_Yalcin_Duurzaamheidskompas_ipadhoes2

Author: Ufuk

Student Bestuurskunde Universiteit van Tilburg | Maatschappelijk actief voor NJR (Nationale Jeugdraad) en UWC (United World College) | Den Bosch | Gemeenteraadslid | Ik denk groen, dus ik besta

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.