Duurzame kledingmerken op één plek

Elke dag trek je kleren aan; het is iets vanzelfsprekends. Als je iets nieuws nodig hebt, iets moois hebt gezien, misschien je gewoon verveelt of je wilt ontspannen, kun je altijd gaan shoppen. Maar sta je wel eens stil bij de impact die jouw kleding maakt op de wereld?

De mode industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Er worden gigantische hoeveelheden water voor gebruikt (wel 10.000 liter voor een spijkerbroek), extreem veel pesticide en giftige stoffen gebruikt en er wordt ook nog een grote hoeveelheid CO2 uitgestoten. Daarnaast gebeurt de productie van kleding vaak in barre omstandigheden door mensen die niet genoeg verdienen om van te leven.

Zoiets wil je toch niet aan je lijf hebben hangen?

Toen Marcella, Melissa en ik (Noor) besloten dat we voortaan alleen nog maar eerlijke en duurzame kleding wilde kopen liepen we al snel tegen een aantal grote vragen aan:

  • Waar kan ik eerlijke en duurzame kleding vinden?
  • Hoe weet ik zeker of het écht eerlijk en duurzaam is?
  • Hoe betaal ik deze kleding op mijn studentenbudget?

Deze vragen bleven moeilijk te beantwoorden en omdat een oplossing niet makkelijk te vinden was besloten we zelf een oplossing te maken: Project Cece

Eerlijke, ethische kleding

Project Cece staat voor project conscious clothing en is een website met als doel het zo makkelijk mogelijk te maken eerlijke en duurzame kleding te bemachtigen. We doen ons best om een zo groot mogelijk aanbod te creëren door het aanbod van verschillende webshops te verzamelen op één website: www.projectcece.nl

Lees tip:  Genieten van eco kleding en design

Scores en keurmerken per merk

We vinden het ook erg belangrijk dat jij het verhaal achter je kleding weet. Daarom schrijven we voor elk merk een to-the-point tekst met waarom het merk duurzaam/eerlijk is. Daarnaast geven we de keurmerken die bij het merk horen duidelijk weer en delen we de merken in in labels: milieuvriendelijk, eerlijk, veganistisch/diervriendelijk, lokaal geproduceerd en ondersteunt lokale bevolking. Deze keurmerken en labels worden aangegeven met icoontjes, zodat je in één oogopslag kan zien waar jouw kledingstuk goed op scoort.

Voor ieder wat wils

We hebben al het verzamelde aanbod van meer dan 20 winkels! Enorm veel keuze dus, waar sowieso iets voor jou bij zit. Omdat we zo’n groot aanbod hebben is het ook makkelijk om iets te vinden dat in jouw budget past. Vind je het nog steeds iets te duur? Investeer dan eens in de zoveel tijd in een mooi tijdloos kledingstuk en shop verder tweedehands. Dat is goed voor je portemonnee en goed voor de wereld!

Project Cece is nog hard bezig met groeien, dus als je nu nog steeds niet iets in jouw stijl kan vinden, blijf ons dan in de gaten houden want er komen zeker nog een hoop winkels bij!

Waar let jij op bij het kopen van kleding? Deel het hieronder!

– Deze blogpost is een gastbijdrage van Noor van Project Cece –

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.