Duurzame lifestyle switch: VeganChallenge

Meer dan 160 trendsetters kiezen vanaf 1 februari voor een nieuwe manier van eten. Zij doen een maand lang mee aan de VeganChallenge, de plantaardige uitdaging van 2013.  De VeganChallenge is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Stichting Viva Las Vega’s. Deelnemers krijgen 30 dagen lang recepten, tips, voedingsadvies en Vegan Buddies om makkelijk over te schakelen naar een veganistische leefstijl.

Op naar mainstream

Steeds meer mensen besluiten dierlijke producten van hun menu te schrappen en te vervangen door plantaardige alternatieven. Sommigen zien het als de manier om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Anderen doen het voor de gezondheid, voor de dieren of om af te vallen.  Wie zich dit jaar heeft voorgenomen om bewuster te eten en minder dierlijke producten te consumeren, maar geen idee heeft waar te beginnen, leert tijdens de VeganChallenge dat veganisme meer is dan tofu eten. En dat vegan koken niet moeilijk hoeft te zijn.

Meedoen: piece of cake

Wie mee wil doen, schrijft zich eenvoudig via de website van de VeganChallenge in en krijgt automatisch recepten per mail toegestuurd. Naast de dagelijkse recepten voor ontbijt, lunch en avondeten krijgen deelnemers ook kant-en-klare boodschappenlijsten en diervriendelijke en milieubesparende tips.

“Veel mensen willen plantaardiger gaan eten, maar weten nog niet goed hoe. De VeganChallenge is een initiatief dat mensen graag een duwtje in de rug wil geven,” vertelt Veerle Vrindts, één van de initiatiefnemers. Begin 2012 is het plan tot stand gekomen om een online programma op te zetten dat ondersteuning biedt om 100% plantaardig te gaan leven. Het team van de Vegan Challenge bestaat uit liefhebbers van de plantaardige keuken, die bewust voor deze manier van leven hebben gekozen en graag hun passie, kennis en ervaring willen delen met anderen.  Met de VeganChallenge willen zij laten zien dat de dagelijkse kost ook lekker gemaakt kan worden zonder dier en milieu te belasten, en dat dit makkelijker is dan het lijkt!

Lees tip:  Vegan's Got Talent

Check de website

Dertig dagen lang de lekkerste vegan recepten en milieuvriendelijke tips. Lekker, makkelijk en puur plantaardig! Wie durft de uitdaging van het jaar aan? Inschrijven kan via www.veganchallenge.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.