Duurzame oplossingen in mobiliteit voor ouderen

Oud worden is tegenwoordig heel anders dan vroeger. Iemand die nu 70 is, kan nog net zo fit zijn als iemand van 20 jaar jonger. Ook de activiteiten die ouderen ondernemen zijn talrijker en diverser dan ouderen van de vorige generatie. Dagjes eropuit in de natuur, een stedentripje maken, het kan allemaal. Ouderen van tegenwoordig blijven langer thuis wonen, maar zitten zeker niet meer achter de geraniums. Voor deze generatie ouderen zijn er duurzame mobiliteitsoplossingen beschikbaar waardoor zij hun leven kunnen voortzetten zoals ze altijd gewend zijn geweest. Dit artikel vertelt je er meer over. Handig om te lezen als je zelf oud bent, of wanneer je ouders of opa en oma op leeftijd zijn.

Elektrische voertuigen voor ouderen

De elektrische brommobiel is de duurzame oplossing voor ouderen die graag actief zijn en onafhankelijk willen reizen. Denk bij een brommobiel overigens niet aan een brommer, scooter of scootmobiel. Een brommobiel lijkt meer op een kleine auto. De brommobiel is volledig elektrisch en heeft een bereik van ongeveer 60-80 kilometer. Een oplaadpaal voor de brommobiel aanleggen is niet nodig, opladen gaat gemakkelijk via het stopcontact. Ook wanneer je als opa of oma bij de kinderen of kleinkinderen op bezoek gaat, is opladen hierdoor altijd mogelijk. Het bereik volstaat voor vrijwel iedereen door de goede accu van de brommobiel en het makkelijke opladen via het stopcontact.

Is een brommobiel er voor alle ouderen?

Een aanbieder van de elektrische brommobiel doet er alles aan om deze voor zoveel mogelijk ouderen beschikbaar te maken. Eén van de opties is de brommobiel leasen. Ouderen hebben het liefst een vast bedrag per maand, dit is makkelijk met het pensioen en de AOW te combineren. Vanaf iets meer dan 250 euro per maand staat er een MAX mobiel voor de deur. Dit is geen deelauto, maar gewoon een ‘eigen’ brommobiel die altijd paraat staat. Het voordeel in gebruik van deze elektrische brommobiel is dat hij ruim is, er kan namelijk een rollator of zelfs rolstoel in mee. 

Wetgeving voor de brommobiel

Aansluitend aan de vorige alinea, “is er een brommobiel voor alle ouderen?”, is het besturen ervan ook voor iedereen mogelijk. Zonder rijbewijs een brommobiel besturen mag gewoon. Ook kunnen elektrische brommobielen in het centrum gebruikt worden op fietspaden en trottoirs. Hierdoor maakt de wetgeving het voor ouderen toegankelijk om een brommobiel te kiezen voor meer mobiliteit. Tot slot is een op maat gemaakte brommobiel zelfs voor invaliden of mindervalide mensen te besturen.

Brommobiel aan laten passen

Een brommobiel kan op maat aangepast worden. Bijvoorbeeld handbediening door handgas en handrem of een stuurknop behoren tot de mogelijkheden. Ook de stoel kan naar wens aangepast worden. In een brommobiel kan de bestuurder en een passagier zitten. Wanneer van een ouder stel één mindervalide is, dan kan deze dus ook als passagier meerijden. 

Waarom zijn elektrische voertuigen duurzaam?

Stroom is, anders dan benzine, op een duurzame manier op te wekken. Zeker wanneer je zelf zonnepanelen hebt, dan is de stroom vrijwel kosteloos en geheel duurzaam. Voor ouderen is er het voordeel dat zij er geen onderhoud aan hebben en elektrische brommobielen zeer bedrijfszeker zijn. Bediening is makkelijk en simpel.

Een brommobiel leasen of kopen

Overweeg je voor jezelf of iemand in je omgeving een brommobiel te kopen of te leasen? Laat je dan goed informeren en kies een specialistische partij. Wanneer je eenmaal jouw brommobiel geregeld hebt, of voor een opa of oma dit gedaan hebt, dan zul je merken hoe ongelofelijk veel plezier dit slimme en duurzame voertuig kan bieden.

Bron afbeelding: Adobe Stock

-Deze blogpost is een gesponsorde samenwerking met Welzorg-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.