Eco trends in de auto-industrie in 2022

In deze blog gaan we in op verschillende trends binnen de auto-industrie die opvallen en invloed kunnen hebben op het toegankelijker maken van duurzaam elektrisch rijden.

Gebruik van 3D-printtechnologieën voor duurzamere productie

Om te profiteren van de mogelijkheden van 3D-printen, hebben bedrijven het jaar 2021 besteed aan het ontwikkelen en perfectioneren van nieuwe machines en materialen om de consumenten beter van dienst te zijn. Deze geavanceerde technologie presenteerde zichzelf als een haalbare oplossing om pandemische problemen zoals arbeidstekorten en kwetsbaarheden in de toeleveringsketen te overwinnen. Met een grotere focus op volume productie en duurzaamheid, passen autofabrikanten snel de technologie toe om betrouwbaardere, flexibele en veelzijdige producten te bouwen.

Grote autobedrijven optimaliseren het productieproces en stroomlijnen de logistiek om beter presterende voertuigen te creëren en innovatief te blijven binnen de veranderende dynamiek van de industrie. Grote bedrijven zoals General Motors, Ford, Tesla, BMW en vele anderen hebben de commerciële voordelen van 3D-printen ingezien, zoals een kortere totale doorlooptijd, verbeterde toepassingen, vereenvoudigen van de toeleveringsketen, enz. Met de groeiende vraag naar lichtere onderdelen in elektrische voertuigen, gebruiken veel fabrikanten de 3D-printtechnologie in hun productie- en ontwikkelingsprocessen en met succes.

Draadloos opladen van elektrische voertuigen voor meer draagvlak van elektrische voertuigen

De opmerkelijke veranderingen in de technologie van elektrische voertuigen leiden tot verbeteringen in de oplaadinfrastructuur voor elektrishe voertuigen (EV’s). Hoewel EV-laadstations best handig en efficiënt zijn, kunnen onder andere de verschillende standaarden voor stekkers voor veel voertuig bezitters overweldigend zijn. Draadloze oplaadoplossingen voor EV’s kunnen een haalbare oplossing zijn voor dergelijke problemen en een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van de acceptatie van elektrische voertuigen.
De eenvoud van draadloze opladers voor elektrische voertuigen in combinatie met hun hoge energieoverdracht efficiëntie kan de echte gamechanger zijn voor het verbeteren van de elektrificatie in de auto-industrie. Een auto uit Duitsland importeren via de expert Mijnautoimporteur.nl, een andere opvallende trend, kan consumenten overigens stimuleren bij de aanschaf van een elektrische auto

Waarom is het importeren van een auto uit Duitsland interessanter?

De Duitse import van nieuwe elektrische voertuigen steeg in 2021 tot 60.400 auto’s, een stijging van 39%, volgens Destatis. Naast elektrische auto’s omvatten de gegevens ook elektrisch aangedreven vierwielers en elektrische cabine scooters. Het aandeel geïmporteerde auto’s in Nederland is vele malen lager, waardoor de verkoopprijs in Nederland van een nieuwe elektrische auto hoger is dan Duitse elektrische auto’s.

Als onderdeel van het economische stimuleringspakket van het land heeft de Duitse regering onlangs een aankooppremie voor elektrische auto’s of plug-in hybrides verdubbeld. Volgens het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) werd de premie in juli 2022 bijna 20.000 keer aangevraagd.

Nieuwste technologie voor draadloos opladen van elektrische auto’s

De nieuwste technologie voor draadloos opladen van elektrische auto’s, inductie pads, maakt gebruik van een magnetisch veld om het oplaadproces van de batterij te starten en te stoppen wanneer de batterij vol raakt. Daarnaast leidt de snel groeiende behoefte aan het opladen van elektrische voertuigen tot de ontwikkeling van powerbanks.

Meer vraag naar voertuigen op alternatieve brandstof

Door een groeiend milieubewustzijn en fluctuerende gasprijzen neemt de vraag naar alternatieve energie oplossingen met een grote duurzaamheid toe. Bovendien stimuleren toenemende investeringen door autofabrikanten en overheidssubsidies de acceptatie van voertuigen op alternatieve brandstof wereldwijd. De meest voorkomende alternatieve brandstof bronnen voor auto’s zijn waterstof, ethanol, elektriciteit, biodiesel, aardgas en propaan. Alternatieve brandstoffen worden in eigen land geproduceerd, waardoor de afhankelijkheid van geïmporteerde oliën wordt verminderd.

Wat vind jij van de trends binnen EV’s? Deel je mening in een reactie hieronder.

-Deze blogpost is een gesponsorde samenwerking met Mijnautoimporteur.nl-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.