Eindbestemming: Duurzaamheid

Vandaag op de dag af precies een maand geleden dat ik terug ben van vakantie. Oh, vakantie! Ik heb weer enorm genoten van mijn verblijf in het vakantiehuisje in Dikili (kust Turkije). Je verse kruiden uit je eigen moestuin plukken, de peren-, granaatappel- en vijgenboom binnen handbereik. Een week. Een maand. Een jaar. Tijd vliegt er voorbij!

Pas op de plaats

Wat heb ik het afgelopen jaar toch allemaal gedaan? Ben ik me bewust van de ervaringen die ik opdoe, van de kleine momenten van geluk? Heb ik genoeg stil gestaan bij wat ik echt wil? Of heb ik me laten leiden door mijn drukke agenda? Even een pas op de plaats maken… Een moment van bezinning om terug te blikken.

granaatappelboom-duurzaamheidskompas

Plastic scheiden

Een jaar vol verrassingen, vernieuwingen en ontmoetingen. Een jaar waarin duurzaamheid voor mij persoonlijk meer vorm heeft gekregen. Weliswaar in kleine stapjes, hoor. Ik ben gestart met plastic scheiden. Schokkend om te zien hoeveel een éénpersoonshuishouden aan plastic afval bijdraagt!

Lokale, duurzame initiatieven

In mijn zoektocht naar lokale initiatieven en ondernemers ben ik in contact gekomen met de boerderijwinkel van Rijswijk in Helvoirt. In de winkel verkopen ze met name streekproducten van boeren die hart hebben voor hun omgeving en milieubewust telen. Veel van deze boeren in de omgeving hebben zich verenigd tot de samenwerkingsorganisatie ‘De Duinboeren’.

Door de korte lijnen bespaar je het milieu en zijn de producten betrouwbaar, vers, niet duur en natuurlijk erg lekker! Ik heb hier de biologische tomaten voor mijn basissaus recept gekocht. Super aardige, behulpzame en klantvriendelijke mensen in de boerderijwinkel. Zeker het bezoeken waard!

Lees tip:  Food & more met Kerime

tomatensaus maken duurzaamheidskompas

Enfez: de wereld van samenzijn, genieten en verbinden

Mijn wereld van Enfez, mijn nieuwe kookworkshops en cateringbedrijf: wat een ervaring! Hoe bijzonder en spannend is het om de smaak van de Turkse keuken te combineren met het duurzaam koken? En in aanraking te komen met inspirerende mensen, hun verhalen te horen en door je gerechten onderdeel te kunnen zijn van hun speciale gelegenheden? Gaaf toch!

Op de fanpagina van Enfez kun je meer lezen over mijn ervaringen als beginnende cateraar.

Rawfood

En niet te vergeten de wereld van Raw food. Het concept ‘bewust kijken en luisteren naar je lichaam en hier je leven op inrichten’ intrigeert mij. Zo ook het bezoek aan het rawfood festival bij Boerderij Langerlust, een beleving op zich. De heerlijke cocossap, natuurlijke en vegan cosmetica-aanbod en het breed assortiment aan Raw food en Raw non-food spullen, zoals bijvoorbeeld van Raw foodie.

rawfood festival-duurzaamheidskompas

Koers: Duurzaamheid

Al schrijvend krijg ik een enorme energie boost! Wat een oogst!

En als ik vooruit kijk, waar is mijn koers op gericht? Op duurzaam samenzijn, genieten en verbinden. Kortom, vooral leuke dingen doen! We hebben met het Duurzaamheidskompas.nl team gave acties en evenementen in petto! Hier snel meer over!

Food blog weetjes

De komende recepten zullen in het teken staan van energizers. Gerechten die je een lekkere boost geven om de wintermaanden door te komen.

Heb je zelf een idee over energizers? Of ben je benieuwd hoe je jouw favoriete groenten en/of fruit omtovert tot een energizer? Laat dan een bericht achter en wie weet is jouw idee het volgend recept!

Lees tip:  Stappenplan voor een gezond leven

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl, Turkish Airlines

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.