Nostalgie en duurzaamheid in emaille

Genietend van de zon en al lopend door de Bourgondische centrumstraatjes van Den Bosch, loop ik toevallig langs een pop-up winkel met de naam Bink en Lola Style Store. Ik stap snel even binnen en loop tegen deze geweldige emaille borden aan. slechts € 2, per stuk, een koopje dus met een leuk trendy printje. En super handig voor de BBQ bestelling die ik in augustus op de planning heb staan voor mijn cateringbedrijf Enfez!

Emaille borden -duurzaamheidskompas

Terwijl ik ze thuis even afspoel en een mooi plekje in de kast geef, bedenk ik me dat ik emaille alleen ken van “vroeger”. Mijn moeder die enerzijds geen afstand van haar emaille bordjes kon doen, omdat ze nog goed bruikbaar waren en anderzijds graag over wilde stappen op het porselein.  Emaille spulletjes kom ik  steeds vaker tegen. Het heeft in mijn beleving een nostalgisch trendy look.

Al surfend op internet lees ik diverse artikelen en het blijkt dat emaille volledig afbreekbaar is. En een lange levensduur heeft, licht is in gewicht, oven vast is… Wat wil een op koken verzot mens eigenlijk nog meer!

Nu ik weet dat emaille een duurzaam, tijdloos, maar trendy alternatief is voor de plastic serveerschalen die ik tot nu toe heb gebruikt, is de keuze snel gemaakt. Een impuls aankoop met een goed eind dus 🙂

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.