Stricters: bewust shoppen

Ervaar jij wel eens moeite met het vinden van kleding die bij jouw stijl past en ook duurzaam is? En vind je het soms moeilijk om te achterhalen of een merk wel écht bewust is?

Nieuw kledingplatform Stricters brengt de meest bewuste kledingmerken bij elkaar en zorgt ervoor dat je er niet te veel voor betaalt. Door het ruime aanbod van duurzame kledingmerken die door de screening zijn gekomen, kun je altijd iets vinden dat bij jouw stijl past.

Zeker weten dat de kleding écht in orde is

Stricters is een tegenhanger van fast fashion platforms, en probeert de impact van de kledingindustrie te veranderen. Hierin staat transparantie voorop. Dit wordt bereikt doordat Stricters de kledingmerken beoordeelt op duurzaamheid en eerlijk handel. Hiervoor wordt rekening gehouden met materialen, productieprocessen, arbeidsomstandigheden, kinderarbeid en het land van productie. Daardoor kun jij er zeker van zijn dat de kledingstukken bewust zijn geproduceerd.

Bescherm het regenwoud door je aankoop

Naast het aanbieden van duurzame mode, zul je door te shoppen bij Stricters zelf ook een steentje bijdragen aan de verschoning van de kledingindustrie. Het is namelijk zelfs voor bewuste kledingmerken niet mogelijk om 100% CO₂-neutraal te werk te gaan. Stricters zorgt er daarom voor dat de CO₂-uitstoot afkomstig van de productieprocessen en het transport wordt gecompenseerd door middel van regenwoudherstel- en beschermingsprojecten.

Per verkocht kledingstuk doneert Stricters een deel van de omzet aan de onafhankelijke stichting Strictly for Nature. Het doel van deze stichting is het beschermen van bedreigde bossen met als gevolg het reduceren van de klimaatverandering. De stichting besluit welke bos-beschermingsprojecten het effectiefst en meest betrouwbaar zijn om in te investeren. Momenteel steunt de stichting een bosherstelproject in Peru, en zorgen zij ervoor dat er per kledingstuk 25 m2 Colombiaans regenwoud beschermd kan worden.

What’s next?

Stricters is in november 2019 gelanceerd en heeft onlangs het elfde kledingmerk toegevoegd. Het platform is bezig om dit aantal flink op te voeren. In de tussentijd wil Stricters mensen blijven informeren over onderwerpen die gerelateerd zijn aan het platform. De consument moet volgens hen namelijk bewust gemaakt worden. Dit zullen zij doen door informatieve artikelen te plaatsen, productieprocessen van aangesloten kledingmerken transparant te maken en bewuste kleding toegankelijker te maken voor iedereen. Jij kan Stricters hiermee helpen door de missie te verspreiden!

Bron: persbericht Stricters
Afbeelding: Sarah Brown via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.