Tips voor een duurzame garderobe

Alleen al in de EU wordt er ongeveer 11 miljoen ton aan afval geproduceerd door de kledingindustrie en zouden we tot wel 4 miljoen ton daarvan kunnen besparen als we driemaal keer langer doen met onze kleding (bron: Project Cece).

Fast fashion versus fair fashion

Als je een gemiddelde garderobedeur openslaat en eens voor de lol alle items telt, schrik je van de hoeveelheid spullen die we hebben: tientallen shirtjes, truitjes, sjaaltjes, schoenen en meer. Vaak met het etiketje er nog aan! Dit zijn de directe gevolgen van fast fashion, een trend van de afgelopen jaren waarbij mode vrijwel direct van de catwalk onze kasten ‘inloopt’ voor dumpprijzen.

Uiteraard gaat deze snelle fashion ten koste van de kwaliteit van de geleverde producten, is het enorm vervuilend én worden vaak kinderen en vrouwen uitgebuit in sweat shops zoals Rana Plaza.

De positieve tegenhanger is fair fashion of slow fashion. Daarbij is er juist aandacht voor het welzijn van mensen en de natuur.

Gelukkig kun je zelf iets doen om het tij te keren. Hoe?

Lees verder op de website van The Leaf.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.