Food & more met Kerime

Ha lezers van DK.

Na het posten van enkel recepten, wordt het tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik wil jullie graag meenemen in mijn zoektocht naar een gezonde voedingspatroon, zonder dat je alle lekkers hoeft af te zweren. Hoe doe je dat nou?

It’s me: Kerime

Mijn naam is Kerime. Ik ben een geboren en getogen Bosschenaar met Turkse roots. Op dit moment werk ik als adviseur op voor expertise en innovatie in de zorg. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met voeding. Dat uit zich in het koken, het bedenken van nieuwe recepten, het bloggen voor Duurzaamheidskompas.nl en mijn cateringbedrijf in oprichting ‘Enfez’.

Ik ben een levensgenieter. Niet alleen genietend van wat er op mijn levenspad komt maar vooral genieten van eten dus. En waar komt dat nu vandaag, het genieten van eten…?

Kerime Kilic - Duurzaamheidskompas

Eten: betekenis voor mij

Eten heeft altijd een prominente plek in mijn leven gehad. Voor mij betekent het meer dan consumeren alleen. Het staat voor familie, voor samen zijn, voor momenten van geluk. Dat zijn ook de momenten dat je de warmte en steun van je familie wilt voelen. Het staat voor de moeder die met alle liefde en aandacht het avondmaal heeft bedacht en bereid om haar kinderen te verwennen. Kortom, het staat voor liefde en samenzijn.

Gewicht versus genieten

Maar een andere werkelijkheid is dat ik het me niet (meer) kan veroorloven om alles wat ik lekker vind op elk gewenst moment naar binnen te schuiven. Met mijn 1.64 cm lang, betekent dit dat ik al heel snel een te hoge BMI score heb. Iets wat mij nooit echt bezig heeft gehouden, totdat ik de 35 passeerde. Niet om leeftijd als boeman af te schilderen, hoor. Een mooie leeftijd, 35. Maar er is geen ontkomen aan biologische veroudering 😉

Lees tip:  Beter dan een moestuintje!

Maar hoe doe je dat dan… lekker en tòch gezond eten? En wat versta je dan onder gezond eten?

Kerime Kilic - Duurzaamheidskompas - ingemaakte groenten

Voedingspatroon die bij je past

Tijdens mijn zoektocht naar gezonde voeding, ben ik verschillende kreten tegengekomen; Vegan, raw food, clean eating, koolhydraten vrij, en ga zo maar door. Alle dieten met de nodige pro’s en contra’s. Maar hoe weet ik nou wat bij mij past?

Een voedingspatroon kiezen is meer dan alleen je voeding keuze veranderen. Het betekent ook je levensstijl veranderen. Ik merk dat ik mijn vertrouwen aan het verliezen ben in de huidige voedingsmiddelenindustrie. Steeds vaker zijn er incidenten in het nieuws die mij doen realiseren dat ik niet goed weet wat ik consumeer. Dat maak het nastreven van een gezonde levensstijl extra moeilijk in een snelle, moderne samenleving.

Al met al zit ik met genoeg vraagtekens, dus.

kerime-kilic-duurzaamheidskompas-2

Rawfood seminar met dr. Brian Clement

Vorige week zondag heb ik een Raw food seminar bezocht van Dr. Brian Clement, directeur van het toonaangevende Hippocrates Institute. Hij zoemde in op de huidige maatschappij, over food addictivenes (voedselverslaving) en over de toename van ziektes zoals kanker. Volgens zijn theorie ligt het antwoord in het motto ‘Change your lifestyle and do it with passion!’.

De essentie van zijn verhaal is: ken je lichaam. Niet alleen je biologische- maar ook je energetische-, je etherische en universele lichaam. Van belang is dat je je lichaam in conditie houdt, niet alleen door te zorgen voor je de juiste brandstof (food= fuel) maar ook door je lichaam dagelijks te trainen en te versterken. Volgens Clement speelt voeding enkel een kleine rol in het geheel en hamerde hij vooral op een zuurstofrijke omgeving en het drinken van voldoende water.

Lees tip:  'Food Fight' hip-hop video

De kern van het seminar “Ken je lichaam, zorg goed voor je lichaam en doe het met passie” heeft me aan het denken gezet.

Eigenlijk is de hoofdvraag voor mij: hoe ga ik duurzaam met mijn lichaam om?

rawfood seminar clement - duurzaamheidskompas

Zoektocht naar een duurzame levensstijl

Om hier invulling aan te kunnen geven, moet ik weten hoe mijn lichaam werkt, waar mijn lichaam behoefte aan heeft en wat voeding eigenlijk met mijn lichaam doet. Het antwoord zal voor ieder uniek individu verschillen.

Ik wil jullie vooral meenemen in deze zoektocht naar een duurzame levensstijl, waarin eten nog altijd een belangrijke rol zal hebben. En dat zal ik doen met passie! Net zoals het delen van lekkere en gezonde recepten op Duurzaamheidskompas.nl!

Het lezen van soortgelijke ervaringen, tips en trucs van anderen geeft mij een enorme boost:-) Reacties ontvang ik dus graag hieronder!

***
Volg Kerime en Duurzaamheidskompas ook op Instagram!

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.