Frisse groene salade

Aantal personen:    2 – 4     Bereidingstijd:      20 – 30 minuten

Ingrediënten

1 bos verse munt
1 bos verse peterselie
2 courgettes
circa 10 middelgrote olijven
20 gr danish blue (of een andere kaassoort)
1 teentje knoflook
zout (naar wens)
1 tot 2 et olijfolie
halve citroen

 

Frisse-groene-salademet-kaas-1

Bereiding

Was de munt en peterselie met ruim water en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller dunne plakken in de lengte van de courgette. Voeg in een kom de munt, peterselie, courgette, olijven, knoflook (geperst), olijfolie, citroensap, zout en meng deze goed door elkaar. Brokkel de danish blue in kleine stukjes boven de groene salade. In plaats van danish blue kun je zeker ook andere kaassoorten zoals feta of Parmezaanse kaas gebruiken.

Deze salade is heerlijk voor bij de BBQ of als side dish.

Weetje

Verse kruiden zijn een prima alternatief voor zout in een maaltijd.  Maar wist je dat je met kruiden ook je gezondheid een handje kan helpen? Het bevorderen van de spijsvertering of het onderdrukken van hoest? Alles is mogelijk, als je de juiste kruiden kiest.

De kruiden

Munt is goed voor de spijsvertering en zorgt voor een frisse geest en een heldere stem. Het inademen van de oliën uit munt gaat bovendien de misselijkheid tegen en verbetert de concentratie.

Peterselie bevat veel vitamine C en mineralen. Daarnaast stimuleert het kruid ook de spijsvertering: het helpt bij verteren en voorkomt winderigheid. Peterselie werkt ook vocht afdrijvend en kan huidveroudering tegengaan.

Lees tip:  'Vergeten recept': Knolselderij-Wortel salade

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.