Een duurzaam internet en tv pakket: bestaat dat?

Het afgelopen jaar staat in het teken van verbouwen, inpakken, verhuizen. De vaste lezers weten dat we recent een nieuw huis hebben gekocht waar we hopelijk al in september aanstaande kunnen wonen (spannend!). In de tussentijd huren we een huis net buiten de stad.

Moderne frustraties op een rij

Eén van onze grootste ergernissen is zonder twijfel het gebrek aan goed bereik in en rondom het huurhuis. Mijn huidige provider waar ik normaliter happy mee ben heeft amper bereik, waardoor ik niet kan bellen of gebeld worden op mijn gsm (en dat anno 2018).

Frustratie nummer twee is het internet. Niets zo vervelend voor de kinderen (of voor mij als ik mijn favoriete series aan het ‘bingewatchen’ ben 😉) dan een vertraagd of bevroren beeld. Nu we maar al te bekend zijn met deze terugkerende problemen, weten we in ieder geval wat we zonder compromis willen voor het nieuwe huis: een goed werkend internet en tv!

Snelheid versus duurzaamheid: hoe moet je kiezen?

Maar enkel een goed werkend of goedkoop internet en tv pakket is voor ons niet voldoende. Ik ben ook geïnteresseerd in de achtergrond van een provider: hoe duurzaam is het aanbod of de bedrijfsvoering? Heeft het bedrijf groene ambities en investeert zij er ook structureel in? Of is er sprake van een ‘kop-in-’t-zand’ modus?

Wall of shame of groene koploper?

Om erachter te komen of een provider duurzaam (bezig) is, is mijn eerste halte op het net de website van Rank-a-brand. Het is geen geheim dat ik groot fan ben van dit initiatief dat merken onder een groene loep neemt. Rank-a-brand heeft een ranglijst samengesteld van de meest duurzame providers. Superhandig!

Kritisch blijven en vragen stellen

Ik merk dat ik eigenlijk te weinig afweet van de duurzame activiteiten van providers en kom er nu ook achter dat mijn huidige provider niet in de veilige groene zone zit (horror-moment!). Tijd om hier iets aan de doen! De verhuizing biedt ons een uitgelezen kans om alle abonnementen die we hebben kritisch te bekijken en op zijn minst te vergelijken met de bevindingen van Rank-a-brand.

Providers vergelijken op basis van duurzaamheid en goede service

Terug naar een goed werkend en passend internet en tv pakket voor deze familie Özkanli. Passend is voor ons dat het internet snel is en de provider duurzaam. Via Rank-a-brand weet ik welke bedrijven duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Door ook de snelheid, kosten en de extra’s naast elkaar te leggen via een vergelijkingssite, kom ik uit op een aantal duurzame mogelijkheden.

KPN: Elke dag een beetje groener

Eén van de providers die bij het vergelijken in het oog springt is KPN. Nu ik mij verdiep in dit bedrijf, kom ik achter een aantal interessante weetjes op het gebied van duurzaamheid. Het is geen toeval dat het logo van KPN groen is. De provider is vorig jaar uitgeroepen tot het duurzaamste telecombedrijf van de wereld. Ze haalt al haar energie uit duurzame bronnen zoals wind en hoogwaardige biomassa en hecht enorm veel waarde aan recycling. Een ander weetje waar ik achter ben gekomen is dat de tv-ontvanger van KPN tot drie keer zuiniger is dan bij andere providers.

Er gaat een wereld voor me open! Vanavond schotel ik mijn research voor aan mijn hubby om samen tot een goed besluit te komen. Op naar een frisse, groenere start.

Deze blogpost is een samenwerking met KPN

***
Afbeelding: Persaid.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.