Duurzame herfstdecoraties

De blaadjes vallen van de bomen, buiten wordt het kouder en de dagen steeds korter. Maak het thuis gezellig door de natuur naar binnen te halen. Ga erop uit en laat je inspireren. Veel bloemen zijn geschikt om zelf te drogen. Zo geniet je er de hele winter van.

Seizoensbloemen

Hoewel een groot aantal bloemen het hele jaar door te verkrijgen is, is het natuurlijk verstandig te zoeken naar de bloemen uit het seizoen. Deze zijn vaak op eigen bodem gekweekt en vragen dus minder transport of energie voor kassen. Om hierin de juiste keuze te maken kun je op deze website kijken. Wie bloemen uit het seizoen kiest komt ook nog eens dichter bij de natuur te staan doordat de wisseling van de seizoen ook in huis ervaren wordt.

Overigens is de gerbera gemiddeld gerekend de meest duurzame bloem (grondgebruik, energie, transport en voeding meegerekend). De roos is daartegenover de grootste milieubelaster.

Schatzoeken

Tijdens een gezonde wandeling biedt de natuur je genoeg inpiratie om niet duur en heel duurzaam je huis aan te kleden. Denk aan bont gekleurde bladeren, afgebroken takken, gedrooge bloemknoppen en -zaden.

milou wijsbeck-diy-herfst-duurzaamheidskompas

lijst: Hema, houten pennenbakje: FieZie home styling

milou wijsbeck-diy-herfst-duurzaamheidskompas-inspiratie

glazen fotolijst: Hema, vaasje en vlinderlijstje: Loods5

milou wijsbeck-diy-herfst-duurzaamheidskompas-inspiratie-lijsten

glazen fotolijst: Hema, mokje: Studio Elke van den Berg, plant: Intratuin

Niet weggooien!

Vind je een mooie tak in het bos? Gooi hem niet weg maar maak er een pronkstuk van voor op tafel. Met de Leather Leaves heb je in een handomdraai een mooie bloementak die nooit uitgebloeid zal raken. De leren bloemetjes zijn er in verschillende maten en kunnen eenvoudig aan de tak geknoopt worden. Ze worden gemaakt van de reststukjes die overblijven bij het maken van tassen. Voor verkoopinfo zie de website van Olga Korstanje.

leather leaves herfst inspiratie DIY Duurzaamheidskompas Olga KorstanjeLeather Leaves: Olga Korstanje

leather leaves duurzaamheidskompas.nl-olga

Heb jij een mooie en duurzame herfstdecoratie-tip voor ons? Deel het hieronder!

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl (Milou Wijsbeck), PurE seasonal flowers, Olga Korstanje

Author: Milou

Architect | Van haar passie haar beroep gemaakt | Leergierig | Eens per week op de yogamat te vinden | Duurzaam bouwen als vanzelfsprekendheid | Droomt van een eigen moestuin

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.