Nieuwe Podcast over duurzaamheid met sleutelfiguren

Welke rol speelt plastic precies in onze maatschappij? Wat zijn de grootste misverstanden over plastic? Hoe gaan we de plasticvervuiling tegen? En wat kunnen jij en ik doen? Daarover gaat de nieuwe podcast van Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer.

Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer

Must voor iedereen die bezig is met duurzaamheid

In de Plastic Soup Surfer Podcast gaat hij op zoek naar het échte verhaal over plastic, vervuiling en duurzaamheid. Dat doet hij door in gesprek te gaan met toonaangevende wetenschappers, ceo’s van grote bedrijven, politici en activisten. Daarmee is de podcast een must voor iedereen die zich bezighoudt of meer wilt weten over duurzaamheid.

Nieuwste aflevering over verborgen impact

De nieuwste aflevering staat sinds 17 januari 2022 online. Daarin gaat Tinga in gesprek met Babette Porcelijn, bekend in duurzaam Nederland door haar boeken ‘De Verborgen Impact’ en het onlangs gepubliceerde ‘Happy 2050 Scenario’. Een verrassend gesprek over de misvattingen rond onze impact op de aarde. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste microplastics in de natuur belanden door bandenslijtage? Dat papier een grotere milieu-impact heeft dan plastic? Of dat 80% van onze impact op de aarde ‘verborgen’ is? Ook vertelt Porcelijn openhartig over haar drijfveren. In eerdere edities ging Tinga in gesprek met Kruidvat-ceo Ed van der Weerd en filmmaker Eelke Dekker.

Hoe luisteren

De Plastic Soup Surfer Podcast is te beluisteren op alle bekende podcast-platforms en te vinden via Anchor.fm.

Plastic talkshows

Merijn Tinga zet zich als de Plastic Soup Surfer al sinds 2014 in tegen plasticvervuiling. Zijn campagne zorgde voor de politieke doorbraak die nodig was voor de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes. Eerder presenteerde Tinga de online talkshow ‘Let’s talk plastic’, waarin hij o.a. Frans Timmermans en staatsecretaris Stientje van Veldhoven ontving. De podcast serie is een vervolg hierop.

Lees tip:  Plastic zakjes voor fruit straks verleden tijd

Productie

De podcast wordt geproduceerd door ‘Studiolijn14’ / podcastluisteren.nl. De redactie bestaat uit Richard den Haring, Rene van Es, Marijn Kramp, Esther Leystra en Tom Kikken.

Over De Plastic Soup Surfer

Merijn Tinga (Leeuwarden, 1972) is een Nederlands beeldend kunstenaar, kitesurfer en activist. Als Plastic Soup Surfer onderneemt hij acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil. Hij voerde van 2016 tot 2020 met verschillende surf- en sup-expedities campagne voor de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes. Ook liet hij een deurwaarder een desbewustheidsexploot uitbrengen waarmee hij zwerfvuil veroorzakende bedrijven te spreken kreeg.

Tinga schreef ruim 200 wekelijkse columns voor het Leidsch Dagblad, is hij jurylid voor de Trouw Duurzame 100 en voorzitter van de Stichting Plastic Free Sea, de juridische entiteit achter de Plastic Soup Surfer. 

Hij schreef het boek ‘Plastic Soup Surfer – hoe een persoon verschil kan maken’ 2021 uitgeverij Hollandia

Nieuws en afbeelding: plasticsoupsurfer.org

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Een geweldige blog over een duurzame toekomst en milieuvriendelijk leven. Met zoveel ideeën over een duurzame toekomst en beter leven, moedigt het ons aan om waarde om ons heen te vinden en het milieu te helpen groeien naar een betere plek. Wij bij Dzukou geloven en ondersteunen het idee van een plasticvrije samenleving met een klein initiatief met ons platform. U kunt bijdragen aan en deelnemen aan het gevoel van minimalisme door milieuvriendelijke producten in uw dagelijks leven toe te passen. Dzukou heeft een grote verscheidenheid aan producten die zijn gemaakt van materialen zoals hout. Bamboe, Zijde veroorzaken geen schade aan het milieu en voegen een enorme waarde toe aan uw dagelijks leven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.