Happy Spirit Days 2019

Vrijdag 21 juni 2019 – De rust, het bewust zijn van het hier en nu, het begon al toen ik vroeg in de ochtend parkeerde op het weiland vlakbij de locatie in Blaricum. Na een korte wandeling begroette een vrolijk bord mij, yes, ik ben er! 

Onze gastblogger Derya Özkanli was aanwezig bij de Happy Spirit Days en deed verslag van het festival. In het dagelijks leven is Derya intuïtief coach, healer, reader, lightworker en jurist.

Afbeelding met grond, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij binnenkomst kreeg ik een prachtig armbandje van zwarte kralen, gemaakt in India. Doordat de winst in India blijft, wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de vrouwen daar gestimuleerd, zo begreep ik.

Eerst even het terrein verkennen; een landelijke locatie met meerdere gebouwen dicht bij elkaar, zodat je niet bang hoeft te zijn te laat te komen bij je aansluitende workshop of lezing, dat was geruststellend! Buiten het programma om was er genoeg te zien, ervaren, ruiken en proeven aan producten (Happy Bazaar), diensten (Happy Garden) en eten (Happy Food). Dat wordt een leuke dag, ik ga mijn tijd nemen en alles langs, nam ik me voor. Maar eerst koffie met zelfgemaakte ‘gevulde koek maar dan anders’. Best festival koffie ever, genoten!

De openingsceremonie voor deze dag werd verzorgd door Inti Wasi die jarenlange ervaring heeft met het leiden van ceremonies volgens de oeroude tradities van de inheemse volkeren van Amerika. Samen met Yourie Castricum (muzikant, healer en begeleider van sjamanistische rituelen) zong hij een aantal inheemse liederen om de verbinding met elkaar te bekrachtigen. Tussendoor richtten wij ons allen tot de respectievelijk vier windrichtingen, naar boven en naar beneden met de woorden: “Krachten van (het Oosten, het Zuiden, het Westen, het Noorden, de Grote Geest en Moeder Aarde), we nodigen jullie uit op het festival, op een helende manier, op een zachte manier, welkom, ahooo!” Bijzonder om mee te maken.

Lees tip:  Duurzame trends van 2013
Afbeelding met gras, persoon, buiten, bal

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vooraf bij de aankoop van je ticket kon je drie workshops uitkiezen waarbij je plaats werd gereserveerd; hier was je dan sowieso verzekerd van een plek. Verder kon je indien mogelijk aanschuiven bij andere workshops. Wat ik uiteindelijk niet gedaan heb.

Mijn eerste workshop was een lezing van medium Nicolette Anna. Zij vertelde haar verhaal en hoe zij uiteindelijk haar weg heeft gevonden in het contact maken op zielsniveau. Ze beantwoordde vragen vanuit het publiek hoe om te gaan met het eigen helder voelen, zien en weten. Hierbij benadrukte ze vooral je intuïtie te volgen en niet te twijfelen aan wat je tegenkomt. Het uur was te snel voorbij en ik vond het jammer dat er geen aandacht was besteed aan meegenomen foto’s en voorwerpen. 

Afbeelding met persoon, binnen, kind, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

De tweede workshop waar ik me voor had aangemeld, dat was lekker ontspannend: een sound healing ligconcert. Jawel, je mocht lekker gaan liggen op de yogamatjes en luisteren naar Yourie Castricum die op zijn handpannen eeuwenoude Indiaanse liederen ten gehore bracht die door medicijnenmannen werden gezongen tijdens helingsrituelen. Het klonk heel intuïtief en afgestemd op de aanwezigen, ik voelde me gedragen door de klanken.

Een handpan geeft een bijzonder geluid, en wordt gemaakt van een oud olievat. Deze wordt eerst verwarmd en hol geslagen. Daarna worden alle tonen erin gemaakt en zeer fijn gestemd met de hand door middel van een hamertje. Helemaal opgeladen op naar de volgende lezing!

Afbeelding met muur, binnen, persoon, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving

‘De tranen van onze voorouders’ door Maarten Oversier. Deze reïncarnatietherapeut boeide me door zijn manier van vertellen; heel serieus over zijn vak, maar met de nodige humor wist hij over te brengen dat veel mensen onbewust zijn belast met de pijnlijke en onafgeronde ervaringen van hun (voor)ouders.

Lees tip:  Top 7 Duurzame Kerstpakketten (leveranciers)

In Nederland bijvoorbeeld, heeft de ballast die is overgedragen op de volgende generaties met name zijn oorsprong in de twee Wereldoorlogen. Met verhalen uit zijn eigen praktijk illustreerde Maarten Oversier hoe deze ballast een verstorende werking kan hebben op de generatie van hier en nu en hoe dit kan worden getransformeerd. Ken je voorouders!

Tijd om een rondje te doen langs al die interessante mensen en kraampjes.. Parfums, essences en oliën, meditatiekussens, hebbedingetjes voor body, mind, soul en spiritualiteit, minerale make-up zonder toevoegingen, schenkerij van Ayurvedische YogiTea, en iets wat ik nog nooit had gezien: een oloide: een bijzondere 3d Lemniscaat krachtvorm, gemaakt in verschillende houtsoorten en formaten.

Afbeelding met persoon, muur, vrouw, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met tafel, binnen, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met tafel, binnen, muur, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving

En een handlezer, numeroloog, aurareader, chakra coach, tarot reader… Hee, wat zeggen de tarot kaarten over mij..? Daniëlle van den Stoom (Crystal energyhealer) vertelde het mij voor 20 euro. Erg leerzaam. 😉

Tijd om de dag af te sluiten met een Buddha Bowl uit de foodtruck van Plant Based Kitchen, zittend in het zonnetje en genietend van spontaan ontstane gezang van een groepje. De Bowl zat overvol met rijst en gestoomde groente, het was lekker!

Afbeelding met gebouw, gras, buiten, rood

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met gras, buiten, gebouw, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een heerlijke spirituele dag!

Voor meer informatie over Happy Spirit Days, feelgood festival, kun je kijken op deze website.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.