Tijd: het mooiste kado van allemaal

De feestdagen zijn in zicht. Nog even en veel mensen verblijden elkaar met een kado. Gelukkig zijn ook eco kado’s veel in trek dit jaar. En dat is een goede zaak, omdat het bijdraagt aan een betere en schonere wereld. Maar een mooi en duurzaam kado kan ook jouw tijd en investering zijn. Wil je het eens anders doen en écht iets betekenen voor een ander die je juist niet kent? Dan is het geven van een bewust en duurzaam kado misschien wel iets voor jou! Niet in geld, maar in tijd en energie.

Je tijd en interesse als kado

In Den Bosch waar ik woon, hebben we bijvoorbeeld een vacaturebank van Galant Vrijwilligersnetwerk. Op de Galant vacaturebank staan allerlei vacatures voor vrijwilligerswerk waar mensen voor gezocht worden die een verschil willen maken voor een ander.

Landelijk heb je initiatieven als WeHelpen.nl waar vraag en (vrijwillig) aanbod bij elkaar gebracht worden. Er zijn mensen die op zoek zijn naar gezelschap, iemand die de hond kan uitlaten of een keer boodschappen kan doen. Eenmalig of structureel: de keuze is aan jou!

Kopen voor een goed doel

Ook zijn er op Etsy en Facebook verschillende leuke initiatieven te vinden van jong en oud die doneren aan een goed doel door bijvoorbeeld handgemaakte producten te verkopen. Door bij hen te kopen, draag je een steentje bij aan een betere wereld. Keuze zat dus om een verschil te maken!

Kortom, compassie en interesse in een ander: een duurzamer kado bestaat eigenlijk niet!

Welke kadotips heb jij als het gaat om een duurzaam en minimalistisch kado? Deel het in een reactie hieronder!

PS. Tóch op zoek naar een handgemaakt, fairtrade, milieuvriendelijk kado? DK Shop heeft een klein en duurzaam assortiment van groene lifestyle items en verzorgingsproducten.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.