Hoe kun je duurzamer leven?

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je niet weet waar je moet beginnen, maar wel graag duurzaam wil leven en zo dus ook bijdragen aan een betere wereld. Gelukkig staat Sustainable Family altijd klaar voor iedereen en kun je geholpen worden bij het creëren van een duurzaam leven. 

Kies voor tweedehands spullen

Een van de vele manieren waardoor je duurzamer kan gaan leven, is door tweedehandse spullen te gebruiken. Door spullen te hergebruiken, verleng je de levensduur van die spullen. Daarbij hoeven spullen geen tweede keer gemaakt te worden, waardoor energie en grondstoffen bespaard worden.

Je hoeft natuurlijk niet alles tweedehands te halen, maar hoe meer je tweedehands haalt, hoe meer jij kan bijdragen aan het verduurzamen van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan het halen van een tweedehandse bank of tafel of zelfs tweedehandse kleding.

Bekijk het aanbod en lever duurzamer, terwijl je een grote bijdrage levert aan het verduurzamen van de wereld. 

Douche korter dan normaal

Nog een andere manier om duurzamer te leven, is door minder lang te duren. Gedurende 15 minuten kun jij al gauw zo’n 120 L water verbruiken. Zet daarom ook een timer voor zo’n 5 minuten, zodat jij niet te lang onder de douche staat.

Indien jij meer dan 5 minuten nodig bent om te douchen, dan wil je gebruik gaan maken van een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douchekop kan al zo gauw 26L water per 7 minuten besparen, wat uitkomt op circa 9000 L water per jaar per persoon.

Tot slot kun je ook minder lang douchen door te douchen met koud water. Door koud te douchen, ben je ook duurzamer bezig. Je vangt dus twee vliegen in één klap. 

Lees tip:  Challenge: maand lang niet kopen

Bespaar energie in jouw huis

Een andere manier om duurzamer te leven, is door energie te besparen in jouw huis. Deze manier van duurzaam leven, is makkelijker dan gedacht. Het zijn namelijk de kleinste dingetjes die het meeste verschil kunnen maken.

Zo wil je alle lichten en apparaten uitdoen in jouw huis die jij niet gebruikt. Ben je dus beneden, maar heb je boven een lamp aan staan? Zet die lamp dan uit. Daarnaast kun je in de winter de thermostaat wat lager zetten en dan een (extra) trui aandoen. Verder kun je in de zomer ook de ramen openzetten in plaats van airconditioning aan te zetten.  

Tot slot kun je ook je kleding handmatig laten drogen in plaats van gebruik te maken van een droger. 

Reis op een duurzame manier

Tot slot kun je ook duurzamer gaan reizen. Wij Nederlanders zijn erg sportief en mogen dus ook graag fietsen. Probeer daarom ook zoveel mogelijk op de fiets te reizen. Dit is gezond voor het lichaam, maar daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig. Wanneer je namelijk aan het fietsen bent, ben je geen CO2 aan het uitstoten.

Mocht je ergens anders heen moeten, waar je niet met de fiets naar toe kan, dan wil je gebruik maken van een trein in plaats van een vliegtuig. Een treinreis kan langer duren, maar brengt ook veel comfort met zich mee. Je kunt namelijk gemakkelijk aan het werk in de trein met een mooi uitzicht en fijne en ruime stoelen. 

Deze blogpost is gesponsord door Sustainable Family

Lees tip:  Challenge: maand lang niet kopen

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.