Industriële lampen in een duurzaam interieur

Ben je op zoek naar opvallende verlichting om het interieur van je woning van een nieuwe impuls te geven? Denk dan ook eens aan industriële lampen. Industriële lampen behoren niet alleen tot een van de hipste interieurtrends, het gebruik ervan draagt bij aan een beter milieu. Hoe dat zo?

Je schaft geen nieuwe lamp aan, maar redt deze prachtige lampen van de schroothoop. Industriële lampen krijgen namelijk hiermee een tweede leven, doordat ze opgeknapt en opnieuw gebruikt worden. Recycling op zijn best!

Tip: bekende interieurstylisten verwerken industriële lampen in hun interieurs voor een stoere en robuuste sfeer en maken daarbij ook gebruik van oude stellingkasten. Hartsikke hip en duurzaam, dus.

Verschillende modellen industriële lampen

Industriële lampen komen van oorsprong uit fabrieken.Daar werden de lampen voornamelijk gebruikt om fabrieksgangen en –hallen te verlichten. Nadat de lampen in de jaren ’90 vervangen werden door tl-verlichting, leken de industriële lampen klaar voor de sloop. Gelukkig wonnen de lampen in het begin van deze eeuw aan populariteit, waardoor de afgedankte industriële meubelen een tweede leven kregen in de moderne, hedendaagse woning.

Industriële lampen zijn er in verschillende vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan vloer-, wand-, hang- en tafellampen. Door de diversiteit aan industriële lampen vind je altijd een lamp die qua vormgeving aansluit bij de inrichting van je woning.

Industriële lampen in een klassiek en modern interieur

Een van de voordelen van industriële lampen is de mogelijkheid om ze zowel in een modern, als in een klassiek interieur te verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een donkere, grote industriële lamp in een trendy setting of ga voor een kleiner, chiquer model in een klassieke sfeer. Een ander voordeel is dat veel van deze lampen ook buitenshuis te gebruiken zijn aan bijvoorbeeld de terrasmuur, omdat ze vaak bestendig zijn tegen vocht.

Lees tip:  14.500 solarlampen naar Afrika

Kortom, industriële lampen zijn ware eyecatchers in huis. Zo heb je een authentieke, tijdloze en vooral duurzame woonaccessoire waar je lang plezier van hebt!

Bij welke interieurstijl vind jij een industriële lamp passen? Deel je mening hieronder! We zijn super benieuwd naar je ideeën…

-Deze blogpost is een samenwerking met Industria Industriële Lampen-

***

Afbeelding: Geelong Vintage Market

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

2 Comments

  1. Goed artikel! Het is tegenwoordig helemaal in om die lampen te gebruiken en het geeft echt karakter aan het interieur!

    Birgit van designlinq

  2. Leuk artikel! Ik ben ook helemaal voor het hergebruiken van industriele meubels en accessoires. Het geeft direct sfeer aan je kamer.
    Vr. groeten,
    Britt

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.