LED verlichting als accent in je interieur

Bij consumenten, maar ook bij bedrijven, is LED verlichting erg populair. Zelfs met het prijskaartje dat aan dit soort lampen hangt. LED verlichting is erg in trek door de voordelen die dit soort verlichting voor heeft. De grootste voordelen hierbij zijn energiebesparing en langere levensduur. Dit is dan ook wat LED verlichting erg duurzaam maakt.

Doordat de verlichtingsfabrikanten veel informatie geven, weten de meeste mensen nu welke verlichting zij het beste kunnen kiezen om geld te kunnen besparen, terwijl ze nog steeds een hoge kwaliteit aan verlichting voor huizen en gebouwen hebben. In deze blog gaan we met name in op voordelen van LED verlichting voor in je kledingkast of als accentverlichting.

Onderbouwverlichting voor in kasten

LED verlichting kan een hele chique functie hebben. Je kan bijvoorbeeld spotjes onderin je kledingkast inbouwen. Je kleding wordt met deze spots prachtig uitgelicht. Onderbouwverlichting is speciaal gemaakt om in te bouwen in kleine ruimtes. Je hebt dus niet veel ruimte nodig om een spotje in de kast in te bouwen. De armaturen van onderbouwverlichting is klein van stuk waardoor het heel stijlvol licht geeft. Onderbouwverlichting mag sowieso nooit teveel licht geven. Je wil natuurlijk niet in de ochtend wakker worden met een fel spotlicht in je gezicht. Een subtiel lichtje voor het uitlichten van je kleding is dan ideaal. 

Spullen uitlichten met onderbouwverlichting

Met onderbouwverlichting kan je zonder problemen allerlei spullen uitlichten. Een nadeel van LED is dat veel mensen het idee hebben dat het heel kil licht geeft. Als je kiest voor onderbouwverlichting met warm wit, dan heb je dit probleem niet. De LED spot verbruikt tot wel 80% minder energie dan een gewone spot in je kledingkast. Natuurlijk brand de spot niet de hele dag, maar het is wel een besparing op je energiekosten. Met de spot geef je jouw kast net dat beetje extra.

Onderbouwverlichting als accent

Onderbouwverlichting met LED kan ook geleverd worden als strip. We zien dit soort strips regelmatig terug onder traptreden en keukenkastjes. Je brengt met de onderbouwverlichting een soort accent aan. Dit is super sfeervol en past bij de moderne trend van dit moment. LED heeft geen opwarmtijd nodig en kan direct branden als sfeervolle extra verlichting in huis. De LED strips zijn waterdicht waardoor ze zelfs als accentverlichting geplaatst kunnen worden in badkamers. De strips kunnen ook gebruikt worden in kasten. Het enige nadeel is dat ze wel minder licht geven vergeleken met een LED spot. 

Maak jij ook gebruik van LED in je interieur? Deel je tip of ervaring in een reactie hieronder.

Deze blogpost is gesponsord door Ledshop-groenovatie.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.