Mijn eerste week als veganist

Inmiddels zit de eerste week van de VeganChallenge erop! De dagen die je buitens huis doorbrengt zijn toch de meest uitdagende. Wat eet je als je trek hebt en in de stad loopt? Of wat haal je in de school- of bedrijfskantine als lunch? Dit zijn zaken waar je als nieuwbakken veganist iedere keer weer mee geconfronteerd wordt.

Strubbelingen

Ik was er al snel achter dat je jezelf beter kunt voorbereiden en niet voor verassingen komt te staan als je even wat later thuis bent dat in de planning zat. Als ik dus op pad ga, dan neem ik voldoende “vegan-proof” eten mee om de dag door te komen. Wat ik niet opkrijg, eet ik de volgende dag wel weer.

voedsel
Gelukkig ben ik dol op groente en fruit, wat erg handig is bij het aanhouden van een veganistische lifestyle. Waar ik het meest moeite mee heb is om kaas te mijden. Ik lees op het internet dat met mij ook andere, veganistische zwangeren hier last van hebben. Nu weet ik wel dat er een vervanging voor is, maar daar ben ik niet zo van.

Ook ben ik in de eerste week geconfronteerd met een lekker stuk gebak (mijn favoriet), toch ben ik erg blij dat ik een echte doorzetter ben 🙂 en niet afwijk van mijn challenge voor een stuk gebak met dierlijke ingrediënten.

swestersincrime.wordpress.com-musus

Bewustwording

Wat me nu na een week VeganChallenge opvalt is, dat ik me steeds meer bewust word van wat ik normaliter eet als omnivoor. Dan bedoel ik écht bewust. Hierdoor erger ik me dus steeds meer aan bijvoorbeeld mijn voorkeur voor kaas. Ik at echt veel kaas! Op mijn brood, in mijn salade, over mijn ovengroente noem maar op. Hierbij sta ik dus nooit stil bij het feit dat het stremsel in kaas afkomstig is van de maag van kalfjes.

Lees tip:  Terugblik VeganChallenge 2014

Begrijp me niet verkeerd, als iemand me op de man af zou vragen wat is dierlijk stremsel dan zou ik heus wel het goede antwoord weten. Maar als ik het eet, routinematig dan ben ik mij er niet van bewust. Ik vind dit kwalijk van mezelf.

Soy-Yogurt-Probiotics-onegreenplanet.com

Ik merk dat ik steeds bewuster, meer gebalanceerd en gevarieerder eet. Zo eet ik nu niet meer uit gemakzucht iedere morgen brood. De ene morgen eet ik nu een paar crackers, de andere morgen een groende shake en soya yoghurt en de andere morgen fruit.

Alleen al om dit bewustwordingsproces ben ik de VeganChallenge dankbaar, nu al en dit is dus maar na een week veganistisch leven!

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.