Natuurlijk detoxen, het bestaat!

Dag in, dag uit groene, onsmakelijke smoothies drinken en honger lijden? Deze manier van detoxen is volgens Organic Authority verleden tijd. Het zuiveren van je lichaam en je ontdoen van giftige stoffen hoeft vanaf nu geen kwelling meer te zijn. Probeer de volgende natuurlijke detoxers in je dagelijks voedingspatroon op te nemen en voel je weer fris en energiek in no time.

Broccolispruit

Broccolispuit zijn kiemgroenten die qua structuur lijken op alfaalfa. Ze zijn erg voedzaam, rijk aan calcium, vezels en goede enzymen die het metabolisme versnellen en volgens onderzoek de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Citrusvruchten

Vitamine C is een van de beste detoxers die er zijn. Deze vitamine zit onder meer in citrusvruchten als citroenen, sinasappelen en limoenen. Enzymen die in deze vruchten zitten helpen je darmen en lever te zuiveren op een natuurlijke wijze. Drink elke dag een kopje warm water met verse citroensap en je maakt het verschil voor je lijf!

Fruit

Omdat vruchten van nature veel vocht hebben, doen ze al wonderen. Daar komt bij dat fruit gemakkelijk te verteren is, diverse vitamines en mineralen bevat, rijk aan vezels en een belangrijke bron van vitamine C is. Vooral vezels zijn essentieel bij het ontgiften en reinigen van je darmstelsel. Je kunt je lichaam op een natuurlijke manier van binnen uit ‘schooneten’ door bananen, peren, appels, aardbeien, zwarte bessen, grapefruits, sinasappelen, dadels, vijgen en pruimen in je dagelijkse voedingspatroon op te nemen.

Knoflook

Een stinkerd onder de groenten, dat zeker, maar een paar teentjes rauwe of gebakken knoflook toevoegen aan je gerecht, helpt giftige stoffen uit je lichaam te filteren.

Lees tip:  10 Natuurlijke vetverbranders

Groene bladgroenten

Niets voor niets opperde je moeder elke avond om je je groenten op te eten. In groene bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie, tarwegras en rucola zit veel chlorofyl dat de mooie, diepe groene kleur aan planten geeft. Chlorofyl geeft bovendien een boost aan je spijsvertering en gifstoffen krijgen geen kans. Recent onderzoek schrijft zelfs kankervoorkomende eigenschappen toe aan groene groenten. Hoewel er bij veel mensen het idee leeft dat je groenten het beste rauw kunt nuttigen, geldt voor dit type bladgroen dat chlorofyl pas vrijkomt na een stoom- of kookbereiding van enkele minuten (5-10 minuten). Bij te lang doorkoken bestaat er wel weer de kans dat een overgroot gedeelte van de chlorofyl verloren gaat.

Groene thee

Dit bekend en gezond drankje is rijk aan stoffen die gif afdrijven en leverfunctionaliteit oppeppen. Bovendien ook nog eens lekker en ontspannend om te drinken!

Mungbonen

Deze kleine, groene bonen (ontkiemd beter bekend als taugé) zijn superhelden als het gaat om reinigen van het sprijsverteringskanaal. Daar komt bij dat de bonen een rijke bron van proteine en vitamine B zijn.

Omega-3 vetten

Avocado, olijvenolie lijnzaad olie zijn zeer rijk aan Omega-3 vetten. Deze vetten hechten zich aan de darmwand en absorberen toxines voor een gezond lichaam.

(Rauwe) groenten en kruiden

Te veel om op te noemen, maar uien, wortels, artisjok, asperge, broccoli, koolsoorten, spruitjes, knoflook, bieten, tijm en kurkuma zijn allen uitstekende, natuurlijke hulpmiddelen om je lever te ontdoen van giftige stoffen en allemaal ware detoxers!

Water

Blijf vooral veel, heel veel water drinken, zodat je lichaam de toxines gemakkelijk en snel uit je lichaam kan vervoeren.

Lees tip:  10 Natuurlijke vetverbranders

***

Bron: Organic Authority, Brianne DiSylvester

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.