“Nepflessen” in de omloop

Goedkope BPA-vrije waterflessen gesignaleerd!

Herbuikbare waterflessen, misschien “de uitvinding” van afgelopen jaren. Je ziet ze steeds vaker in verschillende soorten, maten en materialen. Ze zijn een echt “hebbedingetje” geworden. Zelfs mensen zoals ik, die gewoon heel lomp vergeten om water te drinken, lopen ermee. Wat je eerst met je fancy smartphone deed doe je nu met je waterfles… redenen bedenken om ze te showen! Je waterfles navullen was nog nooit zo leuk èn hip geweest : )

We hebben al heel wat waterflessen gezien, getest en bewonderd met de “De grote waterflessen test”. Sommige flessen gaan voor design terwijl andere ontwerpers kiezen voor gebruiksgemak. Na het grote succes van enkele herbruikbare waterflesmerken, was het slechts wachten op de eerste namaak varianten. Sommigen vrijwel identiek, maar vooral vele malen goedkoper dan hun A-merk broeders. Ondanks de vermelding van BPA-vrij tekst op sommigen, vraag ik mezelf af of dat kan kloppen. Stuntprijzen, en toch verantwoord? Kon ik het maar geloven…

En wat vind je van de melamine herbruikbare waterflessen? Terwijl er toch veel ophef over is en sommige onderzoekers van mening zijn dat dit giftig stofje zich in het menselijke lichaam ophoopt. Op lange termijn weten we gewoonweg nog te weinig af van de schadelijke effecten hiervan.

Vooralsnog blijf ik lekker kopen bij merken waarbij je het productieproces kunt volgen, terug tot waar het van gemaakt wordt en de arbeidsomstandigheden van de ‘makers’.

Waar kies jij voor?

Lees tip:  MyEcoCan

Author: Onii

Undercover songwriter en singer | Grafische vormgeving | Groen communicatiebureau Onii | Webdesign Duurzaamheidskompas.nl

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.