Nieuwe blogger Milou Wijsbeck: Welkom

Een ambitieuze architect-to-be die duurzaamheid niet als toevoeging, maar als een vanzelfsprekendheid ziet. Als het aan Milou Wijsbeck ligt, zou de bouwsector die een groot aandeel heeft in de CO2-uitsoot, innovatiever en vooral actiever om kunnen gaan met duurzaamheid.

Milou is momenteel bezig met het afstuderen aan de Academie van Bouwkunst in Tilburg en heeft inmiddels ervaring opgedaan bij verschillende architectenbureaus, waaronder een landschapsarchitectenbureau. Ze staat te springen om haar carrière als architect te beginnen en om een verschil te maken op haar vakgebied.

Milou vindt duurzaamheid niet voor niets belangrijk. Volgens haar valt er veel in te halen op dat gebied. Maar wat is nou haar drive, haar motivatie om er iets mee te doen?

“De laatste jaren heb ik van duurzaamheid een belangrijk thema gemaakt en heb zo veel geleerd. De bouwsector vertegenwoordigt een groot aandeel in de CO2-uitsoot maar ze stuurt zeer langzaam bij. Hoewel de innovatie zich gestaag in het daglicht speelt blijven we achter met de instelling ‘zo doen we het al jaren en daar is niks mis mee’. Ik geloof in de kleine opstart en handelen van onderaf. Veel kleine initiatieven kunnen wel degelijk grote gevolgen hebben. Ik streef ernaar duurzaamheid niet als toevoeging, maar als vanzelfsprekendheid te zien.”

Milou-Wijsbeck-blogger-Duurzaamheidskompas.nl

Wij zijn erg blij met de blik van een expert als het gaat om ecologische woon- en leefomgevingen. Maar wat heeft Milou doen besluiten om als blogger deel uit te maken van het DK team?

“Ik geloof in de kracht en stem van de consument. Er is zoveel te bereiken wanneer de juiste mensen en de juiste middelen gekoppeld worden. In het publiek van Duurzaamheidskompas.nl zie ik een doelgroep die iets te verzetten heeft, die iets kan bereiken door zich samen sterk te maken. Ik hoop gelijkgestemden te inspireren zich te verbinden en hun stem te laten horen.”

Wat kunnen de bezoekers van Duurzaamheidskompas.nl de komende tijd van Milou Wijsbeck verwachten?

“Ik zal voornamelijk schrijven over thema’s die raken aan onze leef- en woonomgeving. Mijn kijk op het vak in combinatie met duurzame trends in woonwensen vormen de basis. Tot het einde van juni zal ik me bezighouden met mijn afstudeeropgave welke in het thema staat van het buitengebied, het boerenbestaan versus de moderne woonwensen, verantwoordelijkheid dragen voor een eigen voedselproductie en de omslag naar een gezondere leefstijl. Ook hier is de burger aan zet: ‘think global, act local!’

***
Milou Wijsbeck zal ons om de twee weken verrassen met een blog van haar hand.
Het DK team wenst Milou succes toe met het afstuderen en heet haar een warm welkom!
***
Afbeelding: Eco-evolution.com

Author: Milou

Architect | Van haar passie haar beroep gemaakt | Leergierig | Eens per week op de yogamat te vinden | Duurzaam bouwen als vanzelfsprekendheid | Droomt van een eigen moestuin

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.