Olvarit lepeltjes BPA-vrij

Het ene moment ben je blij met een gratis lepelsetje en het ander moment maak je je toch zorgen:
Waar zijn die plastic lepeltjes eigenlijk van gemaakt? Zijn ze wel echt veilig voor mijn kind?

Een korte zoektocht op het internet levert bar weinig op over de veiligheid. Veel vragen over hoe je aan zo’n lepel komt, maar niets over de samenstelling ervan. Dan maar contact opnemen met het bedrijf achter de weggeefactie: Olvarit-Nutricia.

Alle lof over hoe snel en laagdrempelig dat in zijn werk gaat. Op de website ontdek ik een chat mogelijkheid. Binnen een paar tellen ben ik verbonden aan een voedingsdeskundige Leonie die vriendelijk, doch helder mijn vragen beantwoordt:

olvarit_lepel_duurzaamheidskompas.nl

Nur: uit welk materiaal zijn de gratis olvarit lepeltjes vervaardigd? zijn ze bpa vrij? 
Leonie: Ja, de Olvarit lepels zijn volledig vrij van BPA:)
Nur: oh, fijn 🙂 ik dacht ik vraag het toch nog even na
Leonie: Snap ik, het is goed om dit even zeker te weten! maar maak je er geen zorgen over, ze zijn helemaal veilig voor je kleine
Leonie: kan ik je verder nog ergens mee helpen?
Nur: als je toevallig ook weet welke plastic soort er gebruikt is?
Leonie: Ze worden gemaakt van Polypropeen (PP) plastic, een recyclebaar plastic soort
Nur: ok. dan weet ik voldoende. dank voor de snelle, vriendelijke service 😉
Leonie: Graag gedaan, goed dat je even contact hebt opgenomen. Ik wens je een fijne dag!

PP valt onder plastic code 5 en is voor alsnog betrouwbaar. Ik moet eerlijk toegeven dat ik positief ben verrast over de lepetjes. Goed dat bedrijven zich steeds meer en vaker bekommeren over het welzijn van consumenten.

Nu kan ik met een gerust hart gebruik maken van dit kado…

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

2 Comments

 1. Dag Annesofie,

  Je kunt deze vraag het beste neerleggen bij de klantenservice van Olvarit.
  Hopelijk kunnen ze je verder helpen. Succes!

  Groene groet,
  Nur

 2. Hoe kan ik deze lepeltjes nog bemachtigen????
  Mijn dochter wil alleen deze lepels maar ze raken nog wel eens kwijt

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.