Vulling
1 glas tahin (sesam pasta, kun je gemakkelijk vinden in bijvoorbeeld Turkse toko’s)
1 glas grof gepelde, gemalen walnoten
1 glas fijne, biologische suiker
Deeg
100 gr margarine
1 biologische eigeel
½ glas biologische yoghurt
1 pakje bakpoeder
2 tot 3 glazen biologische bloem
Mespuntje zout
Theelepel azijn
Voor erop
1 hele biologische ei (geklutst)
witte sesamzaad
Bereiding
Meng de margarine, eigeel, yoghurt, bakpoeder, bloem, zout en azijn tot een zachte deeg. Zet de deeg voor 10 minuutjes in de koelkast, zodat het deeg wat harder wordt. Dat is fijner om mee te werken.
Meng de tahin, fijne suiker en grof gemalen walnoten in een aparte kom.
Haal de deeg uit de koelkast en rol het deeg op een bebloemde ondergrond, ongeveer een centimeter dik, uit. Verdeel de tahin met suiker en walnoten over de deeg en rol de deeg op. Snijd vervolgens de rol in stukjes van 3-4 cm.
Plaats de gesneden stukken op een ingevette ovenschaal of leg ze in cupcake vormpjes (leuk voor de high tea!) en bestrijk ze met eigeel.
Voor de finishing touch, bespenkel je de koekjes met sesamzaad.
Bak de tahin koekjes ongeveer een halfuur in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Lekker als gezonde tussendoortje of bij de koffie en thee!
Weetje
Vol vitamientjes en mineralen
Sesamzaad is rijk aan vitaminen en mineralen en bevat een hoog aantal vitaminen uit het vitamine B-complex: niacine, foliumzuur, thiamine , pyridoxine en riboflavine. In een glas sesamzaad zit meer calcium dan in een glas melk. Het bevat ook mineraal soorten zoals: koper, magnesium, mangaan, ijzer, fosfor en seleen. Bovendien is sesamzaad ook rijk aan vezels en proteïnen. Een superverantwoord koekjes dus 😉