Over appels en peren

Onderweg van een familie uitje in Duitsland las ik langs de weg bij Bottrop ‘Elmayi kendin topla.’ Voor de gemiddelde Nederlander is wel duidelijk dat dat geen Duits is 🙂 Het zinnetje trok mijn aandacht, omdat het Turks is en betekent ‘Pluk je eigen appels.’

Fruit op z’n best

Avontuurlijk als we zijn, maakte mijn man een U-turn en sloegen we af naar akkers vol met fruitbomen en groentestruiken. Toeval wil dat ik ook mijn stringbag bij me had. Dus wat doen we? We stappen met kroost en al uit om de velden op te gaan om onze eigen appels te plukken. Voor € 1,20 (!) de kilo, konden we ons te goed doen aan appels, peren, pruimen en ander lekkers vers van het land.

appels plukken duurzaamheidskompas

Grappig om te zien, dat vooral de Turkse Duitsers dit als een familie uitje zagen op een zondagmiddag 🙂 Zodanig, dat de Duitse boeren hier ingespeeld op zijn via grote borden in het Turks.

Vers fruit smaakt naar meer…

Het gaf me zo’n geweldig gevoel om dit met de kinderen te doen, dat het naar meer smaakt. Er zullen ook vast Hollandse boeren zijn die dit zo organiseren. Wat fijn ook dat je hiermee een hele transport- en verpakkingsketen ontloopt, door gewoon je eigen herbruikbare tassen te vullen, je gezond te bewegen in de buitenlucht en super goedkoop je wekelijkse, vers fruit rechtstreeks in te kopen!

appels plukken duurzaamheidskompas

Ik ga eens het internet induiken om te kijken of er hier in Brabant ook vers fruit en groente te plukken is van het land. Enne, mochten jullie tips hebben, die zijn hieronder reuze welkom!

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.