Pre-Vegan Challenge: Nog vijf dagen…

1 April komt steeds dichterbij, de dag dat de VeganChallenge officieel van start gaat. De teller van deelnemers staat inmiddels al op 994, wat gaaf! Ik ben benieuwd wie de uitdaging nog meer aandurft

Vegan voorraadlijst

Ik moet zeggen dat het gevoel van 30 dagen zonder dierlijke producten mij nog steeds niet bekruipt, en gelukkig maar. Vandaag ontving ik een mail met hierin een voorraadlijst voor de uitgedaagde veganist.

Super handig! Ik hoef mijn eigen hersenen, die op dit moment in rustpauze staan in verband met mijn zwangerschap, vrijwel niet te raadplegen. Zo staat er op het lijstje Sojamelk, YES! Sowieso heb ik dit altijd veel lekkerder gevonden dan koemelk. Ik ben zo benieuwd wat mij nog meer te wachten staat.

Fruit, fruit en nog eens fruit

Het fijne is, dat er weer steeds meer geluk makend fruit in de winkels te vinden is.  Steeds lekkerder en betaalbaarder  naarmate de zon meer schijnt. Zo kun je mij wakker maken voor (eigenlijk alle soorten) meloen. Laatst liep ik in de winkel Feta zonder dierlijk stremsel tegen het lijf. Zou het dan echt zo zijn dat ik dit mag eten!? Ik droom namelijk al dagen van een watermeloen salade met feta, zwarte olijven, olijfolie wat peper en zout. Klinkt gek maar het is o-zo heerlijk!

appels-zuperzozial-duurzaamheidskompas

Bedenkingen

Het enige waar ik nu, in al mijn eerlijkheid wel tegenop kijk is het ontbijt. Ik ben inderdaad het type dat graag kaas op haar Duitse brood eet. Hier is bij mijn weten niet echt een vervanging voor, ik denk dus dat ik vanaf 1 april beter geheel iets anders kan gaan ontbijten. Misschien een groene shake?

Lees tip:  Terugblik VeganChallenge 2014

Vegan voorraadkast? Oeps…

Als tip ontving ik van de organisatie van de VeganChallenge om je voorraadkastje de “Veganiseren”. Dit is voor mij niet echt een optie aangezien ik hier niet alleen in huis leef. Gelukkig verlangt mijn man niet iedere avond een stuk rood vlees bij het avondeten. Als het eten lekker is, dan vindt hij het prima, mooi! Maar alle smeersels en dergelijke de deur uitwerken voor dinsdag gaat toch net iets te ver.

Vegan tip en trucs voor de zwangere dame 😀

Als er mensen zijn die meelezen en ervaring hebben met veganistisch leven, tips zijn welkom! Ik heb nog niet zo heel veel fantasie wat betreft veganistische gerechten. De komende dagen zullen voor mij voornamelijk bestaan uit het uitpluizen wat ik wel en niet mag eten en het opstellen van dier-vrije boodschappenlijstjes.

***
Wil je Sophia steunen in haar deelname aan de VeganChallenge? Ze vindt het geweldig om reacties of vegan recepten te ontvangen van lezers! 😉

***
Afbeeldingen: slocounty.ca.gov, Duurzaamheidskompas.nl

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.