Review: biologische cacao- en hazelnootpasta van Nocciolata

Wat gebeurt er als je je kinderen beleg laat testen? Vooral als dat beleg biologische cacao en hazelnootpasta is? Juist! Smikkel, smakkel 🙂

Mijn kinderen zijn 7, 9 en 12 jaar oud en ze maken er geen geheim van het liefst een boterham met zoet beleg te eten. Waarschijnlijk herkenbaar voor andere ouders. Thuis hebben wij de regel: eerst hartig. Voor deze keer hebben we deze regel maar opzij gezet en hebben ze naar hartenlust mogen proeven van drie varianten van Nocciolata cacao- en hazelnootpasta’s. Een naturel variant met 35% hazelnoten, een melkchocolade-/hazelnootmix en een cacao- hazelnootpasta zonder melk voor mensen die lactose niet verdragen. Geen van de pasta’s bevat palmolie of geharde vetten trouwens 😉

Ok, hoe smaken de pasta’s? En welke is je favoriet?

Metehan (7): “Lekker!” (stopt nog een volle lepel cacaopasta in zijn mond). Ik vind melkchocolade lekker. Die is heerlijk zoet.”

Ömer (9): “Ik kies voor de chocoladepasta zonder melk. Deze smaakt naar pure chocolade en dat vind ik het lekkerst.”

Ceylin (12): (proeft alle drie nog een keer. Ze moet het natuurlijk wel ‘zeker weten’) “Ik ga ook voor de melkchocolade. De lichte hazelnootpasta smaakt helemaal naar noten. De pasta zonder melk vind ik meer bitter en melkchocolade smaakt gewoon het best!”

Zoveel mensen, zoveel ‘smaken’. En mama, tja mama vind naturel juist het lekkerst. Volle smaak van hazelnoten en ook meteen de hazelnootpasta met de minste suikers. Wat ik als ouder fijn vind wanneer ik verder kijk dan alleen smaak, is de keuze voor een duurzamer en veiliger alternatief. Ik maak me geen illusies dat mijn kinderen ophouden met het smeren van dikke lagen chocoladepasta of ander zoet beleg. Maar met de wetenschap dat ze biologisch beleg eten met een zorgvuldig productieproces, daar ben ik dan ook geruster onder.

Hieronder een impressie hoe de review is gelopen…

Over het merk

Nocciolata is vooral bekend van de hoekige potjes biologische pasta van cacao en hazelnoten, zorgvuldig geproduceerd met hoge kwaliteit ingrediënten. Het bedrijf heeft biologische, ethische en milieuvriendelijke productie hoog in het vaandel. Nocciolata Rigoni di Asiago bevat geen palmolie en geharde vetten, aroma’s, conserveringsmiddelen of kleurstoffen en is ook glutenvrij. Op de website van Nocciolata kun je ook nog eens leuke ‘chocolade’ recepten vinden ter inspiratie.

Welk beleg is jouw favoriet? Deel het in een reactie hieronder!

-Deze review is mogelijk gemaakt door een gratis Nocciolata testpakket met drie varianten cacao-/hazelnootpasta-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *